KEDVENCEK

Csipesz kalandjai

2009. május 9., szombat 07:03

csipesz Csipesz kutya többnyire velünk tart. Elkísér minket sétánkra, cukrászdánkba, éttermünkbe és csendes, bebújós kávézónkba is. De vajon beengedik-e a kutyavendéget? Szerzőnk hétről hétre azokról a helyekről mesél, ahol kutyabarát vendéglátók fogadják a betérőt. Csak jegyzetelj!


Jó érzés egyre több olyan gazdival találkozni, aki nem csak azért tartja a kutyáját, hogy legyen, hanem igazi társként a legtöbb helyre együtt mennek – ahova csak lehet. Magyarországon a kutyatartásnak sajnos még nincs kialakult kultúrája, pontosabban kulturálatlansága van, ami egyaránt vonatkozik a kutyatartókra és a „másik oldalra” is. Sok kutyatartó okoz kellemetlen élményeket a nem kutytartó társadalomnak neveletlen kutyájával, így gyarkan előítélekbe ütközünk…

Hová menjünk, ahová Csipeszt is beengedik?

Na de itt a nyár, végre kiszabadulunk a szabadba, és egy-egy kirándulás alkalmával előfordulhat az is, hogy az ebédet vagy a délutáni cukizást kutyánkkal együtt szeretnénk megejteni. És ilyenkor kezdődik a fejtörés. Hová menjünk, ahová beengedik az ebet is? Nem olyan egyszerű a helyzet, mint például a szomszédos Ausztriában, ahol még a próbafülkébe is kutyával mennek az emberek, és akármelyik étteremet választjuk, szívesen fogadnak, s azonnal hozzák a friss vizet is kedvencünknek.

Ezen felbuzdulva a dívány.hu szerkesztőségének kutyás csapata úgy döntött, felfedező körútra indul, hogy megoszthassa tapasztalatait veletek.

Az első hely, amit Csipesszel egy nagy séta után kipróbáltunk, a Normafánál, a fogaskerekű megállójánál található Szamos cukrászda volt. Ragyogó napsütés volt, ezért eszünkbe sem jutott, hogy bemenjünk, hanem kint a teraszon foglaltunk helyet. Csipesznek lógott a nyelve a sok labdakergetés és izgalmas szagok után, ezért jólesett leheverednie a lábamhoz az asztal alá. Megérkezett a pincér, akinek elmondtuk, hogy a jeges kávé mellé milyen süteményt szeretnénk elfogyasztani, és ekkor érkezett felénk a bűvös kérdés:

„A kutyusnak hozhatok egy tál vizet?”
Széles mosoly és megkönnyebülés töltötte el arcunkat, s hálasan megköszöntük. Olyan jó érzés, amikor ilyen figyelmesség jut a kutyának is, és ezt természetesen Csipesz is nagyra értékelte, óriásit lefetyelt a friss vízből, majd békében elheveredett az árnyékban, és így türelmesen meg is tudta várni, míg mi is elfogyasztottuk a finom falatokat.

program-szervezo-try
Csak ajánlani tudjuk kutyás társainknak:

Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda
1120 Bp., Szépkilátás utca 1.
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 9–19 óráig

Kapcsolódó anyagok:
Csipesz kalandjai az Avar presszóban
Csipesz kalandjai a Prága kávézóban

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta