KEDVENCEK

Meghalt a 147 éves kutya

2009. szeptember 1., kedd 20:06

chanel_1Élt 147 emberi évet. Kutyaléptékben 21 örömteli év és megannyi jó falat adatott neki. Eltávozott hát a világ legidősebb kutyája. Chanel, akinél kedvesebb és jobb kutya, de főleg idősebb, nem élt a Földön.


Már több helyről is megerősítették a hírt, miszerint elhunyt a világ legidősebb kutyája - a New York-i illetőségű drótszőrű tacskó. A kutya 21 éves volt, vagyis 147, átszámítva emberi életévre. A Chanel névre hallgató tacskót mindössze hathetes korában vette magához egy állatmenhelyről gazdája, aki akkor éppen egy németországi katonai támaszponton szolgált. Chanel kilenc évig  "állomásozott" Németországban, majd hazatért az Egyesült Államokba. Táplálkozási szokásaitól azt lehet tudni, hogy a kutyatáp mellett a sült csirkét sem vetette meg, de leginkább a csokoládét kedvelte, noha e csemege a közfelfogás szerint káros a kutyák egészségére.

Chanel ez év májusában, a születésnapi partiján "vehette át" a Guinness Rekordok Könyvének képviselőitől az oklevelet, amely tanúsította, hogy ő a legidősebb eb kerek e világon. A drótszőrű tacskó világelsőségét azonban most megkérdőjelezte egy Max nevű eb Louisianából: gazdája állítása szerint a kutya augusztus 9-én töltötte be 26. életévét.Ha érdekelnek a kutyatartással kapcsolatos cikkek, lapozz ide: www.kutya.hu

Ha bejött ez a rövid hír, olvass tovább bátran!

Csipesz kutya kalandjai városban, vidéken, vízparton, étteremben és esküvőn. Mi nem hagynánk ki! 
Csipesz elment nyaralni
• Csipesz a Dunában – és a Platánban
Csipesz is fesztiválozik


Vámos Miklós szüleihez fűződő kapcsolatáról már tudunk az "Anya csak egy van" és az "Apák könyvéből". És közben semmit sem tudunk arról az élőlényről, aki az író mindennapjainak részese: Rillkéről, a kutyájáról.
Az Úristen ledob neki egy viszonylag jó állapotú teniszlabdát

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta