CSALÁD RÖVIDHÍR

A kutyapiszok szombaton közüggyé válik

2011. április 1., péntek 15:21 |

Szombaton önkéntesekkel és meghívott vendégekkel együtt mentesítik a Szabadság teret kedvenceink ottfelejtett végtermékeitől. Mivel a kutyapiszok közügy, meghívták az eseményre Papp Gergőt is, mint a témában referens személyt, aki a helyszínen forgatni is fog. Kutya-kaki-szemetesek leleplezésére is sor kerül.

Második alkalommal rendezik meg a városi kutyások takarítási akciójukat a belváros szívében, az V. kerületi Szabadság téren. Idén Für Anikó színművésznő is megragadja a seprűt és a lapátot. A takarítás során a város vezetői és a felelős kutyatartók együttes összefogással tisztítják meg a teret a kutyapiszoktól. Az EB OVO Egyesület és a Vigyél Haza Alapítvány közösen hívja fel a figyelmet a felelősségteljes városi kutyatartásra, melynek egyik fontos része a közterületek tisztán- és az ebek megfelelő tartása, azaz chipezése. Az elterjedt chip rendszer mit sem ér, ha a gazdik nincsenek regisztrálva, ezért a rendezvény során a regisztrációs díjat a szervezők átvállalják, ezért a kutyás gazdik az oltási könyvet ne hagyják otthon.

A már működő városi összefogás eredményeként két kutyipiszok-kukát is felavatnak, valamint magajándékozzák a teret kutyatartásra alkalmas fűmaggal is. Míg a nagyok takarítanak, a kicsiket kutyás programokkal, a gazdikat pedig chip ellenőrzéssel és állatorvosi tanácsadással várják a kihelyezett sátrakban. A rendezvényre elhívták a környéken székelő intézményeket is, hogy együttes erővel segítsenek tisztába tenni a környezetüket: az USA Nagykövetsége, és az V. kerületi Önkormányzat is elfogadta a meghívást. A szervezők a takarításon kívül kutyás és gyerek programokkal is várják a környezettudatos érdeklődőket, a Vigyél Haza Alapítvány pedig ingyenesen ellenőrzi minden érdeklődő kutyájában a mikrocsip meglétét és szükség szerint ingyen regisztrálja is azt. Mivel a kutyakaki közügy, meghívták az eseményre Papp Gergőt is, mint a témában referens személyt, aki a helyszínen forgatni is fog.

Időpont: 2011. április 2. 11-15 óráig

Helyszín: Budapest, V. kerület, Szabadság tér

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta