CSALÁD RÖVIDHÍR

Romák az Orvosin

2011. március 7., hétfő 16:20

Hátrányos helyzetű roma fiatalokat hivatott támogatni a Semmelweis Egyetem és az Avicenna International College közös programja. Jelenleg kilenc roma fiatal vesz részt a programon, ők bilógiából, kémiából, és angolból vesznek órákat a sikeres felvételi reményében. 
Az ország több pontjáról érkeznek hétvégente az órákra: a Nyírségből, Baranyából, Borsodból vagy a fővárosból jönnek a jövő roma orvosai. A képzés érdekessége, hogy nem csak a nélkülözhetetlen tantárgyakról tanulhatnak a fiatalok, de a főváros kulturális életébe is bekapcsolódhatnak, így színházba, múzeumokba, vagy épp komolyzenei koncertre is eljuthatnak a program segítségével.
A "felzárkóztatás" szeretné behozni a hátrányt, amivel ezek a fiatalok az orvosi diploma megszerzéséért indulhatnak, és támogatni őket a vizsga letételében.

A képzés folytonos, jövőre is várják a tehetséges roma jelentkezőket. Jelentkezni Prof. Rosivall Lászlónál lehet, a rosivall.laszlo@net.sote.hu - email címen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta