CSALÁD RÖVIDHÍR

Utazás kisgyerekkel: mire figyeljünk?

2010. július 28., szerda 17:28

A repülőgép felszállása és leszállása zavarhatja legjobban a gyerekeket, ám néhány apróság elejét veheti a fájdalomnak. Az Olasz Gyermekgyógyászok Szövetsége (SIP) ez ügyben konkrét tanácsokkal látta el az utazó családokat.

A repülésnek két szakasza zavarja legjobban a gyerekeket, különösen, ha fülgyulladásuk van: a felszállás és a leszállás. E két időszak alatt a kicsiknek érdemes cumisüveggel inni adni, a nagyobbaknak pedig rágógumit, hogy azt rághassák amíg a gép helyzete stabilizálódik.

A szakemberek szerint, utazás alatt sem szabad megfeledkezni a legkisebbek igényeiről: a szülők gondoskodjanak arról, hogy a babával mindig ott legyen kedvenc játéka vagy cumisüvege. Az étkezésekre vonatkozóan inkább a könnyebb táplálékokat részesítsék előnyben, s ne feledkezzenek meg a vízről vagy egyéb, nem túl hideg üdítőkről sem. Nagyon fontos, hogy az utazást néha pihenőkkel is megszakítsák.

Alberto Ugazio, a SIP elnöke szerint nagyon fontos, hogy az utazás megkezdése előtt a szülök konzultáljanak gyermekorvosukkal vagy adott esetben egyéb szakemberrel is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta