3 dolog, ami tönkreteszi a férfit karácsony előtt

A ruhatár nélküli plázában izzadni a női ruhaboltban, vagy a hipermarketben a legforgalmasabb időszakban bevásárolni azok közé a kihívások közé tartozik, amelyeknek nem muszáj kitenni egy férfit. Új sorozatunkban Tibor tanácsai következnek férjek kezeléséhez. Férfibeszéd, 1. rész.

Életem!

Szeretném, hogy az idei karácsony különleges és maradandó legyen mindkettőnknek. Mindent meg fogok tenni ezért, és nagyon szívesen segítek az előkészületekben, hogy minden úgy alakuljon, ahogy neked és nekem a lehető legjobb, és ne gyilkoljuk szét egymást, mint tavaly.
És hogy ebben segítsek, már írtam is neked egy listát arról, hogy mi az, ami annyira hiányzik, mint kezdő dj-nek egy MAHASZ razzia.

1.

Imádnám, ha nem a délutáni-koraesti főműsoridőre időzítenénk karácsonyi süti-főzihez szükséges cuccok beszerzését. A telitömött parkolóban ugyanis hiába tesszük a hatodik kört, úgysem lehet elég közel parkolóhelyet találni, és az ez irányú megjegyzéseid sem javítanak a helyzeten.

Férfiként sziklaszilárdan töröm neked az utat a kóstoltató hoszteszeken, szórólaposokon, és az idegesítő tülekedő hipermarketzombikon keresztül, de ha nem csúcsidőben tennénk mindezt, akkor te nyugodtan nézelődve szednél össze mindent, amit kell, bennem pedig nem generálna gyilkolási vágyat a másfél órás totyogás több ezer négyzetméteren.

Megkímélnénk magunkat az édességeknél fejhangon visító kölyköktől, a pénztárnál előttünk bankkártyájával szerencsétlenkedőtől, és nem ugranánk egymás torkának a pudingos polcnál.

2.

Hasonló sportág a plázázás is.

A bevásárlóközpontban történő ajándékbeszerzés alapból agyrém.

Érthetetlen okokból, ezeket az üzletközpontokat úgy találták ki, hogy nincs ruhatár. Ez megadja a túraalap hangulatát. Beleizzadni a télikabátba, vagy kézben hurcolva sorban végigtaposni, betérni  kiürült tudattal végigböngészni több ezer négyzetméternyi női ruhaboltot, ahogyan az tavaly, idén sem túl vonzó program.

Egyetlen férfiként állni egy hatalmas ruhaüzletben, majd lakájként sorban állni a próbafülkéknél, méretek után rohangálni... pedig csak egy felsőért szaladtunk be valakinek.

Mi lenne, ha idén – szakítva az eddigi gyakorlattal –, amíg te beszerzed az ajándékba szánt cuccokat, addig én elugranék egy emelettel feljebb a dvd-részlegbe, így én sem toporgok idegesítően addig, amíg te nyugodtan vásárolsz. Jó lesz így?

3.

Az otthoni karácsonyi díszkollekció éves frissítése is azon dolgok közé tartozik, amit egy férfi soha nem fog megérteni, legfeljebb elfogadni. Ennek tudatában, idén mérsékelhetjük a színes gömbök, boák, a trombitáló puttók és plüss rénszarvasmének között eltöltött órák és frissen beszerzett díszek számát?

Ígérem, ahogyan eddig minden évben, precízen faragom be a fenyőt a talpába, és morgás nélkül veszem ki a részem a karácsony előtti nagytakarításból is.

Nem sürgetlek a karácsonyi rokonlátogatás-roadshow előtti készülődésnél, nem rágom magam ha késünk valahonnan, és a nyakkendőviselés sem jelent problémát.

Oszd meg másokkal is!
Mustra