Leszámolni a hamis anyukaképpel

Mádai Vivient, az MTVA műsorvezetőjét mostanában nem látjuk a képernyőn, mert az anyaság örömeit élvezi családjával, emellett La Mome nevű vállalkozásával foglalkozik, amely elnyerte Az Év Anyavállalata 2016 közönségdíját is. Kisfia születése után formabontó módon retusálatlan képeket, és egy őszinte blogbejegyzést tett közzé. Egészségről, szépségről, a média által sugallt anyukaképről és a Zénó születése óta eltelt időszakról beszélgettünk vele.

A szülés után fotókat, és egy meglehetősen szókimondó blogbejegyzést is közzétettél arról, hogyan változott meg a tested. Volt valamilyen konkrét kiváltó ok, vagy a pillanat szülte?

Szerettem volna leszámolni az Instagram és Facebook által sugárzott tökéletes anyukaképpel. Szerintem nagyon frusztráló egy friss anyuka számára, hogy állandóan arra ösztönzik, hogy most azonnal legyen Barbie baba, pedig még ki sem lépett a szülőszobából. Én önmagamat mutattam meg. Egy átlagos, néha kétségekkel küzdő édesanyát, aki a szülés utáni testével is szereti önmagát.

A média által sugárzott szépségideál komoly kihívás elé állítja a nőket, és így a kisgyermekes anyákat is. Mit gondolsz ezekről az elvárásokról, mennyire reálisak, mennyire lehet, vagy éppen kell megfelelni nekik?

Szerintem ez egy nagyon veszélyes fegyver. A médiának óriási felelőssége van ebben. Egy egész élet tud elcsúszni, ha valaki a folyamatos elvárásoknak próbál eleget tenni. Régen én is ilyen voltam, de ma már tudom, hogy ez teljesen felesleges. Mindenkinek nem lehet megfelelni, és nem is egészséges folyton erre törekedni. Mindenkinél vannak platformok, ahol jól akar teljesíteni, de nem mindenáron.

Gyermeked születése után rengeteg hír jelent meg arról, hogy milyen lépéseket teszel azért, hogy visszanyerd az alakodat. Majd két év elteltével mik a tapasztalataid?

Hiszek benne, hogy nagyon fontos a testmozgás, de sajnos én sem tudom mindig beiktatni az életembe. Pontosan ezért igyekszem egészségesen táplálkozni, ami szerintem kulcsfontosságú. A sanyargató életmódnak azonban nem vagyok a híve, már csak azért sem, mert túlságosan szeretem az ízeket, és az evés élvezetét. Mindent a maga idejében! Nem kell kapkodni a fogyással sem, a fokozatosságban hiszek. Szerintem a megfelelő táplálkozás, és a rendszeres mozgás kombinációja a tökéletes képlet. Egyik sem működik a másik nélkül.

Mennyire tudsz odafigyelni akár az egészséges táplálkozásra, akár az elegendő mozgásra egy kétéves gyermek mellett?

Sosem eléggé. A "mindenkinek arra van ideje, amire akar" klisé nálam nem érvényesül, minden nap szeretném megváltani a világot kicsit, de ez nem igazán szokott összejönni egy rohangáló sajtkukac mellett, de talán ez jól is van így. Ő tart igazán formában.

A vonzó megjelenés fontos része az egészséges, szép bőr, te milyen készítményeket használsz?

Szeretem a természetes alapanyagú dolgokat, a bőrápolásban is ebben hiszek. Na meg persze a víz fogyasztásban, ami szép bőr elengedhetetlen kelléke. Nagyjából 1-1,5 éve találkoztam az Adrienne Feller márkával, ami egy nagyon különleges színfolt a natúr szépségápolási márkák között. Egyrészt magyar termékről van szó, másrészt az összes készítményük 100 százalék tisztaságú illóolaj-kombinációkra épül, emellett képzett szépségterapeuták segítenek teljesen személyre szabottá tenni az otthoni szépségápolási rutint is. Az egész márka azon a filozófián nyugszik, ami nekem is nagyon fontos – azaz a test és lélek harmóniáján. Tehát ha rendben van a lélek, akkor sugárzik a bőr, és nem lehet szép a testünk, ameddig a lelki problémáinkat nem tettük helyre.

Mesélnél egy kicsit a személyes tanácsadásról, és a szépségterapeutákról?

A termékekre vonatkozó tanácsaikkal, esetenként egyedi keverésű Adrienne Feller krémeikkel különleges és testreszabott megoldást nyújtanak. Emellett, ha kérdés merülne fel az otthoni szépségápolásban, vagy megváltozna a bőr állapota, folyamatosan van kihez fordulni szakmai tanácsért.

Milyen termékeket, vagy kezeléseket próbáltál már ki?

Az Aromazen arcolajokat nagyon szeretem. Ezek az öt elemre épülnek és attól függően, hogy éppen milyen lelki állapotban, élethelyzetben vagyok, más és más a megfelelő közülük. A másik kedvencem a Madeleine Arcbalzsam, ami ilyenkor nyáron tökéletes megoldás, hiszen nagyon könnyű textúrájú, könnyen felszívódik és nem képez nehéz réteget a bőrön.

Te mit gondolsz a szépségről? Hogyan definiálnád, illetve szükségesnek érzed ezt egyáltalán?

A szépség borzasztóan szubjektív, de persze nekem is vannak olyan jegyek, amire azt mondom, hogy “Na igen, ő gyönyörű!” Például a szeplőre. A szépséget én leginkább a finomsággal tudnám párhuzamba hozni. Egy kedves mosoly, egy finom gesztus, mind annak a jegyei, számomra ez definiálja leginkább.

Szépségterapeuta-képzés

Az Adrienne Feller márka hitvallása szerint a szépség a bennünk létrejött harmónia külső tükröződése, a bőrünk pedig egy köpeny, amely magán viseli a bennünk zajló lelki és fizikai folyamatok nyomán - nem elég tehát a bőrünket ápolnunk, a belső harmóniát kell megtalálnunk ahhoz, hogy elérhessük az igazi szépséget.A szépségterapeuták ennek megfelelően nem csak a bőrt, hanem a lelket is ápolják, különleges illóolajok és érintések bonyolult kombinációját használva. A képzés során a jelentkezők (kozmetikusok, vagy kozmetikus képzésben résztvevő tanulók) elsajátítják a különféle illóolajok hatásait, és egy olyan, speciális érintés-technikát, amellyel felszínre hozhatók a különböző lelki eredetű problémák, majd az otthoni szépségápolásra vonatkozó tanácsadással segítenek ezek feldolgozásában és elengedésében. A módszer lényege tehát a holisztikus megközelítés, célja pedig a belső harmónia elérése, amelyek aztán a bőr szintjén is jól látható, pozitív változásokat eredményeznek.

A cikket a Brand & Content készítette az Adrienne Feller megbízásából, nem a Dívány szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra