ANGYAL

Útikalauz a fenntartható fejlődéshez

2010. május 13., csütörtök 13:46

ceresA Ceres 80 oldalas kiadványában mutatja be azokat a legfontosabb lépéseket, melyeket minden vállalatnak a magáévá kéne tennie ahhoz, hogy gyermekeink számára is legyen még jövő.

Az amerikai hálózat tagjai befektetők, környezetvédelmi szervezetek és más civil csoportok, azzal a közös elhatározással, hogy a vállalati működésben és a társadalomban a fenntartható fejlődést minden eszközzel előremozdítsák.

Az elsődleges cél a széndioxid-kibocsátás csökkentése. Ez nyilván elhangzik minden fórumon, de hatékony lépéseket kevés cég tesz. Ezúttal konkrét tervek kidolgozására és végrehajtására szólít fel a Ceres. A 20 elvárás, mely a hosszú útikalauzban található, bizony magasra teszi a lécet, bár tény, hogy ezek könnyebben megugorhatóak lennének, ha a vállalatok nagy része már korábban komoly erőfeszítéseket tett volna. A tanulmányban kitérnek a kormányzati szintű felelősségre, illetve a cégvezetők felelősségére is, illetve az érdekelt felek közötti aktivizálódásra és kommunikációra szólítanak fel.
Az elvárások mellett szó esik 200 olyan cégről is, melyek kiemelkedően fontos és eredményes lépéseket tettek már meg, példaként állítva őket a - főként a nehézipar - lemaradásban lévő vállalatainak, illetve azok menedzsmentje elé.

pdficonA teljes tanulmány ITT tölthető le.

pdficonAz összefoglaló ITT tölthető le.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta