ANGYAL

Az AVON 2 millió fát ültet

2010. június 23., szerda 15:19

hello_green_mAz AVON a március közepén indult „Hello Green Tomorrow" (Miénk a zöld holnap!) elnevezésű kezdeményezés eredményeképpen 2 millió fát ültet el a dél-amerikai esőerdőkben, hogy az illegális fakitermelés miatt lecsökkent faállományt részben pótolja, és így nagyban hozzájáruljon bolygónk megmentéséhez.

Az AVON nemrég csatlakozott olyan szervezetekhez, melyek a dél-amerikai esőerdőt fenyegető krízissel segítenek megküzdeni. Ez mára az egyik legsürgetőbb újratelepítési munkává vált a világon. Az Atlanti-óceán brazil partjain lévő esőerdők 93%-a eltűnt. Az illegális fakitermelés, a levegőszennyezés, és az emberi beavatkozás az erdők pusztulásához vezetett, ez pedig katasztrofális következményekkel jár mindannyiunkra nézve.

Az AVON 1 milliárd dolláros adománnyal járult hozzá az ENSZ Környezeti Programjának „Billion Tree - Milliárd fa" világméretű faültetési akciójához, de ez nem minden: arra buzdította vásárlóit, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen. Az, aki március óta megvásárolta Tanácsadójától a Zöld Füzetet 200 Ft-ért, szintén ültetett egy virtuális fát az esőerdő közepén, mely most ténylegesen megvalósul. A 60 országban meghirdetett akció minden várakozást felülmúlt, hiszen a vállalat által felajánlott 1 millió dollárt megduplázták az adományok, mely kiemelkedő eredmény. A Környezetvédelmi Világnap keretein belül bejelentett összeg is mutatja, milyen tökéletesen működik az AVON közvetlen értékesítői hálózata a 300 millió vásárló és a 60 millió AVON Tanácsadó együttműködésével, hiszen alig 80 nap alatt 1 millió dollárt gyűjtöttek össze.

2milliofa

A „Nők vállalata" azonban itt nem áll meg, hanem a „Hello Green Tomorrow" sikereit követően bejelentette az „Avon Paper Promise" kezdeményezést, mely egy olyan széleskörű politika, ami a megfelelő célok, és törekvések körvonalazásával a fenntartható erdőhasználatot támogatja. A kezdeményezés célja az erdős területek védelme és az ilyen területek iránti kereslet csökkentése. Az AVON célja, hogy 10 éven belül az általuk vásárolt és gyártott papíráru 100%-át újrahasznosítható alapanyagból készítsék és vegyék.

Emellett, hogy támogassa a Hello Green Tomorrow kampány ismeretterjesztő küldetését, létrehozott egy internetes weboldalt, mely a „Five Simple Things" (Öt egyszerű dolog) nagyszerűségét mutatja be, és mely részletesen taglalja, hogy hogyan lehet bárki zöld, és hogyan tehet egyszerűen a mindennapok szintjén a környezetéért. Újratelepítés, mérséklés, újrafelhasználás, újrahasznosítás, újragondolás. Ezek azok a kulcsszavak, melyek megadják az fő irányvonalat. Az oldal tippeket, blogokat tartalmaz, lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók közösen megbeszéljék az ehhez kapcsolódó tapasztalataikat, és tanácsot adhassanak egymásnak, valamint tudósít a dél-amerikai esőerdő állapotáról. A nagy, központi Hello Green Tomorrow oldal mellett minden egyes országban helyi internetes oldalak hirdetik és segítik a környezetvédők munkáját.

A magyar Tanácsadók és vásárlók is aktívan hozzájárultak ehhez a nagyszerű eredményhez, és a kampány fergeteges sikeréhez. Sokan szerettek volna változtatni a világon csupán 200 Ft-ért, mely bizonyítja, hogy van remény arra, hogy az emberiség által okozott károkat mi magunk is helyre tudjuk hozni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta