ANGYAL

Árvízi adománygyűjtési akció a Tesco áruházakban

2010. június 15., kedd 13:53

Adománygyűjtő kártyákkal segít a Tesco az árvízkárosultakon. Az ország legnagyobb kiskereskedelmi lánca minden vásárlója számára egyszerűvé és könnyűvé teszi az adományozást.  A kasszáknál kihelyezett 200 forint névértékű adománygyűjtő kártyákat bárki elveheti, és a pénztárosnak átadva azt bármekkora összeggel támogathatja a bajba jutottakat. A kampány a hét végén indul minden Tesco áruházban, és július végéig tart. A vásárlók adományait a Tesco a Vöröskereszten keresztül juttatja el a segítségre szorulóknak.

A Tesco eddig közel 10 millió forint értékben adományozott alapvető élelmiszereket és tisztítószereket az árvízkárosultaknak, ezzel az akcióval pedig vásárlóinak is teret ad arra, hogy támogatásukat a lehető legegyszerűbben juttathassák el a bajba jutottaknak.

„A Tesco hetente 3 millió vásárlót szolgál ki, ha minden második vásárlónk csak 200 forinttal segít, már az is sok száz ember életét könnyítheti meg, de remélem, ennél csak több lesz az összegyűjtött adomány" - mondta Per Bank, vezérigazgató. A kártya természetesen lehetőséget nyújt arra, hogy 200 forintnál nagyobb összeggel támogassák a bajba jutottakat, ekkor ezt jelezni kell a pénztárosnak, aki annyiszor húzza le a kártya vonalkódját, amennyit az adományozó adni szeretne.

Habsburg György, a Vöröskereszt elnöke a sajtóeseményen megköszönte a Tesco eddigi támogatását, és örömmel üdvözölte a kezdeményezést, amely szinte bárkinek lehetőséget ad arra, hogy kifejezze szolidaritását a bajbajutottakkal.

„Az ilyen egyszerű, és mégis modern megoldások hozzájárulnak ahhoz, hogy még többek figyelmét felhívhassuk a segítség fontosságára és értékére. Örömünkre szolgál, hogy az ország szinte minden pontján jelen lévő Tesco áruházak a vásárlóikat is adományozásra buzdítják."

A polgármesteri hivatalokkal, a Vöröskereszttel és a Katolikus Caritasszal együttműködve a Tesco áruház az elmúlt hetekben Miskolcon, Sátoraljaújhelyen, illetve a környező településeken élőknek, és a védekezésben segítőknek összesen közel 10 millió forint értékben juttatott alapvető tartós élelmiszereket, tisztítószereket, takarókat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta