ANGYAL

Csányi Sándor adta át az Új Európa Alapítvány tehetséggondozásért járó díjait

2011. március 3., csütörtök 14:09 |

Négy tanár és négy sportszakember vehette át szerda délután az Új Európa Alapítvány MOL Tehetséggondozásért Díját. A több mint 600 jelölt közül kiválasztott díjazottak személyenként 500 ezer forint anyagi elismerésben részesülnek.

Március 2-án nyolc, a tehetséggondozás terén kiemelkedő munkát végzett pedagógus, illetve edző vehette át a MOL közhasznú alapítványa, az Új Európa Alapítvány díját. A MOL Tehetséggondozásért program keretében olyan szakemberek erőfeszítéseit díjazzák, akik komoly szerepet játszanak a fiatal tehetségek felfedezésében és elindításában. A szerencsések egy nyílt jelölési folyamat eredményeként kerültek a kiválasztottak közé, munkájukat az erkölcsi elismerés mellett fejenként 500 ezer forinttal jutalmazzák.

A Madách tánckarának művészeti vezetője is a díjazottak között

A negyedik alkalommal odaítélt MOL Tehetséggondozásért Díjat idén többek közt Antók Zsuzsanna, a Szent István Király Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gordonkatanára nyerte el, aki „növendékeit a szakmai támogatás mellett emberileg is formálja”. Elismerésben részesült Sárközi Gyula, a Magyar Állami Operaház magántáncosa és balettmestere, a Madách Színház Tánckarának művészeti vezetője, koreográfus, producer: a Harangozó-díjas művészt korábban a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntették.

A díjazottak között találjuk még Sebestyén Zoltán matematika- és fizikatanárt, aki két pécsi általános iskola vezetőpedagógusa, illetve Zsigó Zsolt informatikatanárt, aki a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskolában meghonosította a robotika oktatását.

Csányi Sándort jószolgálati nagykövetté nevezték ki

A sportszakemberek közül Galli Zsolt békéscsabai vívóedző, Lugosi László gyorskorcsolya-edző (Tatabánya), Málnai István úszóedző és Tóthné Stupián Anikó veszprémi atlétikaedző érdemelte ki a díjat. A díjazottakat Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója mellett Csányi Sándor színész, az Új Európa Alapítvány frissen kinevezett jószolgálati nagykövete is köszöntötte, aki a sportszakembereknek adta át az elismerést. Az eseményen Mosonyi György elmondta: tehetséggondozó programjukat azokra az országokra is kiterjesztik, amelyekben a MOL jelen van, és továbbra is minden évben 100 millió forintot fordítanak az alapítvány programjainak támogatására.

A díjátadón elhangzott: a MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriájában április 1-ig várják azoknak a 10-18 év közötti fiataloknak a jelentkezését, akik kiemelkedően teljesítettek országos vagy nemzetközi versenyeken.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta