21 ülőgarnitúra a vörösiszap katasztrófa károsultjainak

A bútorok várhatóan 2011 márciusában érkeznek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti központi raktárába, ahonnan folyamatosan szállítják majd ki a kanapékat a rászorulóknak Devecserre és Kolontárra.

Eredményesen zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Quattro Mobili első együttműködése: 2011. január 21-29. között összesen 21 használt, de jó állapotban lévő ülőgarnitúrát ajánlottak fel a Quattro Mobili vásárlói a vörösiszap katasztrófa károsultjainak.

A Quattro Mobili valamennyi vásárlójának, aki megunt, de jó állapotú kanapéját a MMSZ-en keresztül a vörösiszap-katasztrófa érintettjeinek ajánlotta fel, új vásárlása esetén 15% árengedményt biztosított január végén. Így a használt bútordarabok jótékony célt szolgálnak, hiszen a MMSZ közreműködésével tovább élhetnek a vörösiszap károsultak devecseri vagy kolontári otthonában.

Az új bútordarabot a Quattro Mobili partnere, a Sprintcamion Zrt. szállítja ki a tulajdonoshoz az ország egész területén. Ekkor kerül sor a régi kanapé vagy ülőgarnitúra begyűjtésére is. Ezt követően a vörösiszap károsultak számára felajánlott bútordarabok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központi, budapesti raktárába érkeznek. Az együttműködés keretében összegyűlt, megfelelő állapotú kanapékat folyamatosan juttatják el a vörösiszap katasztrófától sújtott Devecser és Kolontár rászoruló családjaihoz.

„Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal első alkalommal kialakított együttműködésünk eredményesen zárult. Külön szeretném megköszönni vásárlóinknak, hogy a szeretett bútordarabok felajánlásával hozzájárultak a vörösiszap katasztrófa áldozatainak otthonteremtéséhez. Bízunk benne, hogy hasonló kezdeményezésekkel a jövőben is szerepet tudunk vállalni a rászorulók megsegítésében.” – nyilatkozta Forrás Ákos, a Quattro Mobili ügyvezető igazgatója.

„A vörösiszap katasztrófa károsultjainak jelenleg fedél van a fejük felett, de hamarosan elérkezik az idő, amikor új otthonokba költözhetnek, melynek berendezéséről többnyire magunknak kell gondoskodniuk. A Quattro Mobili bútoráruházzal folytatott együttműködésünk kiváló példa arra, hogy még hónapokkal a katasztrófa után is szükség van segítségre.” – nyilatkozta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek