ANGYAL

Teherautók indultak Kolontárra a Vodafone székháza elől

2011. január 18., kedd 14:58

Humanitárius Alapot hozott létre a Vodafone és az Ökumenikus Segélyszervezet. A mai napon elindult kezdeményezés célja, hogy katasztrófahelyzetekben azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa - többek között Kolontáron- a helyreállítási munkálatokat.

A Vodafone Magyarország és anyavállalata, a Vodafone Csoport összesen 10 millió forintos hozzájárulásával és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével elindította a Vodafone Humanitárius Alapot. A mai napon aláírt szerződéssel létrehozott Alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat.

Segélycsomagok havonta

A Humanitárius Alap forrásait a vörösiszap által elöntött térségben, ezen belül is Kolontáron használják fel elsőként. Az Ökumenikus Segélyszervezet 35 kolontári károsult családnak öt hónapon keresztül havonta állít össze és ad át egy-egy 20 kg-os segélycsomagot, amely tartós élelmiszereket, tisztító- és mosószereket tartalmaz. A mai napon a Vodafone székháza elől útjára indított első teherautó a rászoruló családokhoz viszi a kézzel fogható segítséget.

„A mai napon létrejött együttműködés egyedülálló Magyarországon, mivel katasztrófa esetén azonnal rendelkezésre áll a Vodafone támogatása. Ez biztos hátteret ad munkánkhoz, hogy a lehető leghamarabb célba tudjuk juttatni a segélyszállítmányokat. Segélyszervezetünk az első napoktól kezdve a helyszínen segíti a vörösiszap katasztrófa károsultjait. Humanitárius irodát nyitottunk Kolontáron, így közvetlen kapcsolatban állunk a lakossággal, az önkormányzattal és más szervezetekkel. A most útnak induló segélyszállítmánnyal olyan családoknak segítünk, akik esetében a vörösiszap közvetlenül érintette a lakóteret.” – mondta Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Nem csak pénzt, önkénteseket is adnak

„A Vodafone Magyarország üzleti stratégiájának kiemelkedően fontos része a minket körülvevő környezetre való odafigyelés, a társadalmi szempontból fenntartható működés. Azon túl, hogy felelős vállalati stratégiánk elveit követjük, szeretnénk elismerni mások erőfeszítéseit is. A Vodafone természeti katasztrófák és egyéb krízishelyzetek esetén sem késlekedik az áldozatok segítségére sietni” – mondta Intődy Gábor, a Vodafone Magyarország Zrt. belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalás csoportjának vezetője.

A Vodafone Magyarország az anyagi eszközökön túl önkénteseivel is segít – a vállalat munkatársai munkaidő-kedvezményt vehetnek igénybe, ha társadalmi célok érdekében önkéntes munkát végeznek. Vodafone-os önkéntes csapatok tavaly nyáron az árvíz sújtotta településeken is közreműködtek a védekezésben, a segélycsomagok szétosztásában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta