ANGYAL

Hátrányos helyzetűek oktatását segíti a Vodafone

2011. január 10., hétfő 11:15

A Vodafone Magyarország – együttműködésben a H2O Projekttel®, a Kürt Zrt-vel és a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal – pályázatot hirdet hátrányos helyzetű általános iskolák számára. A pályázaton olyan magyar általános iskolák vehetnek részt, ahol az intézményben a hátrányos helyzetű gyerekek aránya meghaladja a 40%-ot, illetve a fenntartó önkormányzat nyilatkozatban támogatja a pályázatot.

A H2O (Hátrányos Helyzetűek Oktatása) projekt célja, hogy elterjedjen egy olyan nevelési-oktatási módszer, amely minden társadalmi csoport gyermekei számára megfelelő, és elősegíti a különböző szociális, kulturális háttérrel rendelkező gyermekek iskolán belüli együttműködését. A program egy speciális csoportmunkán és differenciált tanulásszervezésen alapuló tanítási eljárás, amely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű pedagógiai munkát olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.

A Vodafone Magyarország – együttműködésben a H2O Projekttel®, a Kürt Zrt-vel és a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal – pályázatot hirdet hátrányos helyzetű általános iskolák számára.

A pályázaton olyan magyar általános iskolák vehetnek részt, ahol az intézményben a hátrányos helyzetű gyerekek aránya meghaladja a 40%-ot, illetve a fenntartó önkormányzat nyilatkozatban támogatja a pályázatot.

A program, amelyet a nyertes intézmények minden tanárának el kell sajátítania, alkalmas a hátrányos helyzetű, tanulásban lemaradt tanulók esélyegyenlőségének megteremtésére, mivel a kezdeti időszakban felismerhetővé és kezelhetővé teszi a rangsorbeli problémákat, csoportfoglalkozások és speciális instrukciók segítségével növeli a tanulók együttműködési képességét, valamint az eltérő képességeket megmozgató tananyag alkalmazásával különböző készségeket bontakoztat ki.

A speciális munkaszervezés lehetőséget ad a pedagógusnak arra, hogy a feladatok sikeres végrehajtása érdekében megtanítsa a gyerekeket a csoporton belüli együttműködési normákra, illetve alkalma nyílik a hierarchikus rend megváltoztatására, amely alapjában véve felelős a csoporton belüli egyenlőtlenség kialakulásáért. Mindezek sikeres működése érdekében a tanárnak meg kell tanulnia a diákok között kialakult státusproblémák kezelését.

A Komplex instrukciós programban a tanár célja az, hogy minden diáknak megadja a lehetőséget a munkában való egyenrangú munkavégzésre, tudatosítsa, hogy mindenkinek van olyan képessége, amely alkalmassá teszi a feladatok megoldásában való sikeres közreműködésre.

Intődy Gábor, a Vodafone belső kommunikációért és társadalmi felelősségvállalásért felelős vezetője elmondta: „A Vodafone felelősen viselkedő gazdasági szereplőként, a program fontosságát és a társadalomra gyakorolt pozitív hatását felismerve támogatja az üzleti és civil szektor együttműködését. Olyan programokat karolunk fel, amelyek a rászorulók aktív tenni akarására építve „képessé teszik" az embereket, hogy életkörülményeiken maguk változtathassanak, hiszen a támogatás eredménye így válik valóban hosszú távon fenntarthatóvá.”

A Vodafone anyagi támogatással járul hozzá, hogy átlag alatti iskolák a program és az abban használt módszerek segítségével átlag felettivé váljanak. A vállalat három iskolát támogat, ahol a Komplex instrukciós program bevezetését a tanárok felkészülésével és a szükséges eszközök finanszírozásával segíti. A program 2011 szeptemberében indul és az iskoláknak legalább 5 éven keresztül kell alkalmazniuk.

A Vodafone és a programszervezők várják a jelentkezéseket az alábbi linken keresztül:

http://www.h2oktatas.hu/palyazatok

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta