ANGYAL

Ötvenezer gyereken segített a MOL programja

2010. november 18., csütörtök 19:16

Egy bohócdoktori vizit a kórházban, egy közös tábor élménye a sorstársakkal, óriási segítség egy gyermeknek a gyógyulásban. A MOL Gyermekgyógyító program támogatásával létrejött terápiás kezelések több mint 50 000 gyermeken segítettek az elmúlt 5 évben.

A MOL az Új Európa Alapítványon keresztül öt év alatt több mint 250 millió forintot fordított a terápiás kezdeményezések támogatásra. A MOL azért  választotta a terápiás programok felkarolását, mert a kórházi gyógyítás folyamatában a rehabilitációra általában nincsen megfelelő forrás, pedig eredményességét kutatások és szakemberek tapasztalatai támasztják alá.

Az elmúlt 5 évben a MOL támogatásával megvalósult terápiás programok több mint 50 000 gyermekhez jutottak el. A MOL az Új Európa Alapítványon keresztül több mint 250 millió forintot fordított a terápiás kezdeményezések támogatásra. A MOL Gyermekgyógyító program jelenleg 31 élmény- és művészetterápiás programot támogat. Köztük olyan eredményes kezdeményezéseket, mint például a rendszeres bohócdoktori viziteket a Heim Pál Kórházban, vagy a gerincferdüléses betegekért dolgozó Vertebra Alapítványt, valamint a Gézengúz Alapítványt, amely közel húsz éve végzi magas színvonalú munkáját az idegrendszeri sérült és a normáltól eltérő fejlődési menetű csecsemők és kisgyermekek körében.

Az ilyen élményszerző foglalkozások hatása, mint pl. egy bohócdoktori vizit a kórházban, vagy egy nagyszerű közös tábor a sorstársakkal, nagyban hozzásegítik a gyerekeket a betegség okozta negatív hatások feldolgozásához és erősíthetik a gyógyulási kedvet. A művészetterápia a kommunikáció fejlesztéséhez ideális eszköz, különösen a fogyatékkal élők esetében, akiknek életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amellyel saját és családjuk életminőségének javulását érik el.

A beteg vagy fogyatékos gyermekek küzdelme ritkán kerül reflektorfénybe. Pedig a küzdelem, amit az emberhez méltó életért, néha az életben maradásért folytatnak, felülmúlja a hétköznapi ember által ismert nehézségeket. Céljaik eléréséért komoly áldozatokat hoznak, és sikereiknek ugyanúgy örülnek, mint mások. E sikerekhez segíti hozzá őket és kezelőorvosaikat, szüleiket, környezetüket immár öt éve a MOL Gyermekgyógyító program. A támogatott terápiás módszerek sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több kórház igyekszik beilleszteni azokat valamilyen módon a kis betegek mindennapjaiba.” – mondta a bemutatkozón Somlyai Dóra, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A MOL Magyarország legnagyobb vállalati adományozója, számos társadalmi kezdeményezés mellé odaáll. Legyen az sport, kultúra, környezetvédelmi vagy szociális ügyek. November 18-án a MOL Gyermekgyógyító program által támogatott sikeres terápiás kezdeményezések mutatkoztak be, az esemény házigazdája a Gézengúz Alapítvány volt.

Gézengúz Alapítvány

A Gézengúz Alapítvány az idegrendszeri sérült, és a normáltól eltérő fejlődési menetű csecsemők és kisgyermekek körében végzi munkáját. Az alapítvány terápiás programokat működtet (például hidroterápia, zeneterápia, mozgásterápia, családterápia), emellett diagnosztizáló és szakember-továbbképző feladatokat is ellát. Budakalászon európai színvonalú gyermekrehabilitációs központot hoztak létre Cseppek Háza néven, hasonló központjuk működik Győrben is.

A házigazdák mellett bemutatkozott a gerincbetegségben szenvedők támogatására létrejött Vertebra Alapítvány, a pszhichiátriai betegekkel foglalkozó Az Egészséges Lelkű Ifjúságért Alapítvány, valamint a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, és a gyengénlátó gyermekek számára ún. miliőterápiát szervező Kovács Csongor Alapítvány is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta