Egy hét alatt több mint 13 millió forintot adakoztak a vásárlók

Saját, több millió forint értékű azonnali élelmiszer és tisztítószer adománya után, a vásárlókkal összefogva indított országos gyűjtési akciót október 13-án a Tesco a vörös iszap által károsított emberek javára. A vásárlók 200 Ft értékű adományaiból egy hét alatt több mint 13 millió gyűlt össze az áruházlánc pénztárainál. Az adományokból befolyt összeg elosztását a Magyar Vöröskereszt végzi majd.

A devecseri vörösiszap-tározó gátjának szakadását követően a Tesco több millió forint értékű termékadománnyal, elsősorban élelmiszerrel és tisztítószerekkel segítette mind a Katolikus Karitász, mind a Magyar Vöröskereszt munkáját. Mindez a krízis első óráiban, napjaiban hatalmas segítség volt a bajba jutottaknak.

Az áruházlánc azonban múlt héttől mindenki számára lehetővé teszi az egyszerű és gyors segítségnyújtást. Október 13-ától kétszáz forint névértékű kuponok kerültek kihelyezésre a kasszáknál, amelyeket a pénztárosoknak átadva a vásárlók bármekkora összeggel támogathatják a bajba jutottakat.

Az adománygyűjtő akció elindítása óta eltelt egy hétben eddig több mint 13 millió forint gyűlt össze, és eddig 63 000 vásárló segített a rászorultakon. Az adományok elosztását a Tesco stratégiai partnere, a Magyar Vöröskereszt végzi majd.

”Köszönjük a vásárlóinknak, hogy az adománygyűjtő kuponok megvásárlásával segítenek a vörösiszap által súlyosan károsított települések lakóinak. Büszkék vagyunk arra, hogy saját adományainkon túl ezzel az egyszerű eszközzel bárkinek lehetősége van arra, hogy akár csak 200 forinttal is támogassa a bajba jutottakat. Nem hiába bízunk az emberek segítőkészségében, hiszen az elmúlt egy hétben több mint 63 000 vásárlónk választotta az adományozásnak ezt az egyszerű és hatékony módját” - mondta Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek