ANGYAL

Forma 1-es autóval egy mosolyért

2010. július 22., csütörtök 15:47

A Forma 1-es McLaren Mercedes csapat főszponzora egy, az igazi versenyautóval teljes mértékben megegyező replikát vitt el a Szent László Őssejt Alapítványhoz, ahol csontvelő transzplantáción átesett kisgyermekek örülhettek a nem mindennapi látványnak.

A Vodafone 2009-es „Főállású Angyal” pályázatának egyik győztese, Sedlák Gabriella kísérte el az autót, és látogatta meg a beteg gyermekeket és szüleiket. Gabriella 12 hónapot dolgozott a Szent László Őssejt Alapítványnál a Vodafone támogatásával, és az alapítvány munkatársaként a transzplantáció előtt álló és azon átesett beteg gyermekeken, illetve családtagjaikon segített. Célja a műtétet megelőzően a családok felkészítése, tájékoztatása, érzelmi és szociális támogatása, a későbbiekben pedig a hazatérő kis betegek otthoni visszailleszkedésének segítése volt.

Az alapítvány által létrehozott Déméter házban a szülők gyermekeikkel együtt tölthetik a gyógyulás hosszú heteit, így a szerető családi háttér nagyobb biztonságot nyújt a kicsiknek a gyors felépüléshez.

A fülledt nyári napon azon nyomban felpezsdült az élet az Alapítványnál az autó megérkezésekor. A napi „rutin” vizsgálatokon már átesett gyermekek boldogan pózoltak az autó mellé járó bukósisakban a fényképezésnél, majd alaposan megvizsgálták a hatalmas kerekeket, a sok gombos kormányt és a szűk pilótaülést is. A felnőttek pedig annak örültek, hogy ha rövid időre is, de nemcsak ők, hanem gyerekeik is megfeledkezhettek a betegségről és sikerült néhány felszabadult percet szerezni a kis betegek számára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta