Forma 1-es autóval egy mosolyért

A Forma 1-es McLaren Mercedes csapat főszponzora egy, az igazi versenyautóval teljes mértékben megegyező replikát vitt el a Szent László Őssejt Alapítványhoz, ahol csontvelő transzplantáción átesett kisgyermekek örülhettek a nem mindennapi látványnak.

A Vodafone 2009-es „Főállású Angyal” pályázatának egyik győztese, Sedlák Gabriella kísérte el az autót, és látogatta meg a beteg gyermekeket és szüleiket. Gabriella 12 hónapot dolgozott a Szent László Őssejt Alapítványnál a Vodafone támogatásával, és az alapítvány munkatársaként a transzplantáció előtt álló és azon átesett beteg gyermekeken, illetve családtagjaikon segített. Célja a műtétet megelőzően a családok felkészítése, tájékoztatása, érzelmi és szociális támogatása, a későbbiekben pedig a hazatérő kis betegek otthoni visszailleszkedésének segítése volt.

Az alapítvány által létrehozott Déméter házban a szülők gyermekeikkel együtt tölthetik a gyógyulás hosszú heteit, így a szerető családi háttér nagyobb biztonságot nyújt a kicsiknek a gyors felépüléshez.

A fülledt nyári napon azon nyomban felpezsdült az élet az Alapítványnál az autó megérkezésekor. A napi „rutin” vizsgálatokon már átesett gyermekek boldogan pózoltak az autó mellé járó bukósisakban a fényképezésnél, majd alaposan megvizsgálták a hatalmas kerekeket, a sok gombos kormányt és a szűk pilótaülést is. A felnőttek pedig annak örültek, hogy ha rövid időre is, de nemcsak ők, hanem gyerekeik is megfeledkezhettek a betegségről és sikerült néhány felszabadult percet szerezni a kis betegek számára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek