ANGYAL

Szárnyalhatnak a Vodafone Főállású Angyalai

2010. július 20., kedd 10:34

A Vodafone Magyarország idén harmadszor hirdette meg Főállású Angyal programját. Az eredményhirdetést követően négy főállású angyal dolgozhat egy-egy non-profit szervezetnél fontos társadalmi célok érdekében 12 hónapon keresztül a mobilszolgáltató jóvoltából. Ez alkalommal azonban nem csak külsős pályázóknak biztosítottak lehetőséget, külön pályázatot hirdettek a Vodafone saját dolgozói között is, ahonnan a negyedik főállású angyal szárnyalhat.

A hatalmas érdeklődésnek örvendő, közel tizennégyezer rajongót tömörítő Vodafone Felelősségvállalás Facebook oldalra idén összesen 151 pályázat érkezett. A pályázatok közül 20 mű kerülhetett az elődöntőbe, amelyből hármat a rajongók szavazatai – azaz a „lájkok” mennyisége -, tizenhetet pedig a zsűri döntése alapján választottak ki. A döntőbe jutott tíz pályázatból végül hármat választott ki a zsűri.

Matolcsi Zsuzsanna, főállású angyal

Matolcsi Zsuzsanna, önkéntes tanár,főállású angyalként az iskolai közösségi szolgálat népszerűsítésért és elismertségéért küzd. A világ számos országában az érettségire való felkészítés kötelező eleme a közösségi tevékenység. A magyar középiskolák pedagógiai programjának is része lehet az Iskolai Közösségi Szolgálat, hiszen több intézményben már sikeresen működik ilyen, vagy ehhez hasonló rendszer. A közösségi projektek, amelyeket a diákok valósíthatnak meg, és amelyek elősegítik a tanulók érzelmi fejlődését, növeli szociális érzékenységüket és fokozza a közösség iránti felelősségérzetüket, ezáltal hosszú távon tudatos állampolgárokat nevelhet.

Nézd meg a Zsuzsannával készült videót!

Jakab Áron, főállású angyal

Jakab Áron, az életre hívója a fruit of care kezdeményezésnek, amely a fogyatékkal élők által készített termékek (gyertyák, lakás kiegészítők, szappanok, lámpák, stb.) piacra lépését segíti. Itt dizájnerek tervezik azokat a termékeket, amelyek értelmi sérült emberek minőségi kézműves munkájának eredményei. „Ne halat adj, hanem hálót!” A jól ismert mondás nem csak Afrikában, hanem Magyarországon is érvényes. A vállalkozás bevételei társadalmi célok megvalósulását támogatják közvetlenül, mivel a fruit of care valamennyi termékét védett műhelyekben, értelmi sérült emberek állítják elő. A program sikere így az értelmi sérült emberek fenntartható foglalkoztatását és társadalmi elfogadását segíti elő.

Nézd meg az Áronnal készült videót!

Rosta Gábor, főállású angyal

Rosta Gábor főállású angyalként a közösségi kertek kialakítását segíti elő Budapesten. A közösségi kertek olyan városi zöldterületek, amelyeket a városlakók közösségben művelnek – virágzó kertté vagy akár veteményessé alakítanak kihasználatlan városi tereket. A kezdeményezés azért is érdekes, mert Budapest mind a zöld területek, mind az aktív közösségek terén hiányt szenved. Ezekre keres megoldást a közösségi kertek alapítása. Ez a tevékenység nem csak közösségkovácsoló, de válságkezelő hatással is bírhat, hiszen a kertek gondozói akár zöldséget és gyümölcsöt is termelhetnek maguknak.

Nézd meg a Gáborral készült videót!

A Vodafone Magyarország idén először nevezett ki angyalt saját  dolgozói közül. Ebben az esetben is ugyanazon szabályok alapján bírálta el a zsűri a kollégáktól beérkező pályaműveket, mint a külsős pályázatok esetében. A Vodafone Magyarország dolgozója egy éven át dolgozik főállásban egy non-profit szervezet munkatársaként.

Sági Andrea, plusz egy angyal

Sági Andrea a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány munkájában vesz részt tizenkét hónapon keresztül. Andrea elsősorban a kommunikációs feladatok ellátásában támogatja a szervezetet. A fogyatékkal élő embereknek a munka világába történő integrációja során a Vodafone Magyarországnál megszerzett több éves vezetői tapasztalata is a hasznára lesz.

Nézd meg az Andreával készült videót!

A „Főállású Angyal” program a Vodafone jótékonysági kezdeményezése, amelynek értelmében a nyertesek – teljes munkaidőben – egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi non-profit szervezetnél, miközben alkalmazásuk költségeit teljes egészében a Vodafone fedezi.

A pályázatról és az Alapítványról részletes tájékoztatás a

http://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas oldalon található.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta