Szárnyalhatnak a Vodafone Főállású Angyalai

A Vodafone Magyarország idén harmadszor hirdette meg Főállású Angyal programját. Az eredményhirdetést követően négy főállású angyal dolgozhat egy-egy non-profit szervezetnél fontos társadalmi célok érdekében 12 hónapon keresztül a mobilszolgáltató jóvoltából. Ez alkalommal azonban nem csak külsős pályázóknak biztosítottak lehetőséget, külön pályázatot hirdettek a Vodafone saját dolgozói között is, ahonnan a negyedik főállású angyal szárnyalhat.

A hatalmas érdeklődésnek örvendő, közel tizennégyezer rajongót tömörítő Vodafone Felelősségvállalás Facebook oldalra idén összesen 151 pályázat érkezett. A pályázatok közül 20 mű kerülhetett az elődöntőbe, amelyből hármat a rajongók szavazatai – azaz a „lájkok” mennyisége -, tizenhetet pedig a zsűri döntése alapján választottak ki. A döntőbe jutott tíz pályázatból végül hármat választott ki a zsűri.

Matolcsi Zsuzsanna, főállású angyal

Matolcsi Zsuzsanna, önkéntes tanár,főállású angyalként az iskolai közösségi szolgálat népszerűsítésért és elismertségéért küzd. A világ számos országában az érettségire való felkészítés kötelező eleme a közösségi tevékenység. A magyar középiskolák pedagógiai programjának is része lehet az Iskolai Közösségi Szolgálat, hiszen több intézményben már sikeresen működik ilyen, vagy ehhez hasonló rendszer. A közösségi projektek, amelyeket a diákok valósíthatnak meg, és amelyek elősegítik a tanulók érzelmi fejlődését, növeli szociális érzékenységüket és fokozza a közösség iránti felelősségérzetüket, ezáltal hosszú távon tudatos állampolgárokat nevelhet.

Nézd meg a Zsuzsannával készült videót!

Jakab Áron, főállású angyal

Jakab Áron, az életre hívója a fruit of care kezdeményezésnek, amely a fogyatékkal élők által készített termékek (gyertyák, lakás kiegészítők, szappanok, lámpák, stb.) piacra lépését segíti. Itt dizájnerek tervezik azokat a termékeket, amelyek értelmi sérült emberek minőségi kézműves munkájának eredményei. „Ne halat adj, hanem hálót!” A jól ismert mondás nem csak Afrikában, hanem Magyarországon is érvényes. A vállalkozás bevételei társadalmi célok megvalósulását támogatják közvetlenül, mivel a fruit of care valamennyi termékét védett műhelyekben, értelmi sérült emberek állítják elő. A program sikere így az értelmi sérült emberek fenntartható foglalkoztatását és társadalmi elfogadását segíti elő.

Nézd meg az Áronnal készült videót!

Rosta Gábor, főállású angyal

Rosta Gábor főállású angyalként a közösségi kertek kialakítását segíti elő Budapesten. A közösségi kertek olyan városi zöldterületek, amelyeket a városlakók közösségben művelnek – virágzó kertté vagy akár veteményessé alakítanak kihasználatlan városi tereket. A kezdeményezés azért is érdekes, mert Budapest mind a zöld területek, mind az aktív közösségek terén hiányt szenved. Ezekre keres megoldást a közösségi kertek alapítása. Ez a tevékenység nem csak közösségkovácsoló, de válságkezelő hatással is bírhat, hiszen a kertek gondozói akár zöldséget és gyümölcsöt is termelhetnek maguknak.

Nézd meg a Gáborral készült videót!

A Vodafone Magyarország idén először nevezett ki angyalt saját  dolgozói közül. Ebben az esetben is ugyanazon szabályok alapján bírálta el a zsűri a kollégáktól beérkező pályaműveket, mint a külsős pályázatok esetében. A Vodafone Magyarország dolgozója egy éven át dolgozik főállásban egy non-profit szervezet munkatársaként.

Sági Andrea, plusz egy angyal

Sági Andrea a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány munkájában vesz részt tizenkét hónapon keresztül. Andrea elsősorban a kommunikációs feladatok ellátásában támogatja a szervezetet. A fogyatékkal élő embereknek a munka világába történő integrációja során a Vodafone Magyarországnál megszerzett több éves vezetői tapasztalata is a hasznára lesz.

Nézd meg az Andreával készült videót!

A „Főállású Angyal” program a Vodafone jótékonysági kezdeményezése, amelynek értelmében a nyertesek – teljes munkaidőben – egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi non-profit szervezetnél, miközben alkalmazásuk költségeit teljes egészében a Vodafone fedezi.

A pályázatról és az Alapítványról részletes tájékoztatás a

http://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas oldalon található.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek