ANGYAL

A vízilabda-válogatott tagjai fogtak össze az árvízkárosultakért

2010. július 20., kedd 11:01

Az idei árvízszerű esőzések miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére a Vodafone által szponzorált vízilabda válogatott tagjai is úgy döntöttek, hogy adományukkal hozzájárulnak a felsőzsolcai problémák enyhítéséhez.

Az esőzések számos településen okoztak szinte helyrehozhatatlan károkat, az azonban nem kétséges, hogy mind közül Felsőzsolca szenvedett a legtöbbet, hisz a település házainak több mint 80 százalékát érintette valamilyen mértékben a természeti katasztrófa.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-válogatott két tagja: Hosnyánszky Norbert és Biros Péter Felsőzsolcára utaztak, hogy átadják a válogatott adományát. A vízilabda EB-re készülő csapat félmillió forint értékben adományozott tartós élelmiszereket, azaz levesporokat és konzerveket a rászorulóknak.

A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter a két raklapnyi adomány átadásakor kihangsúlyozta: „Mindannyian együtt érzünk az árvízkárosultakkal, hiszen többünknek barátai, családtagjai élnek a katasztrófa sújtotta területen. Ezért is éreztük különösen fontosnak, hogy közvetlenül mi magunk juttassuk el a csapat ajándékát a legsúlyosabban érintett településnek, így az adomány garantáltan eljut a rászoruló családokhoz.”

Kun Attila, a 75 éves Felsőzsolca Városi Sport Club (FVSC) elnöke sportbaráti gesztusnak nevezte, hogy a vízilabda válogatott ilyen módon is kifejezi együttérzését az árvízkárosultakkal szemben. „A válogatott sikerei minden sportbarát és fiatal sportoló számára példaértékűek, bármilyen sportágat űzzenek is. Így példaképek lehetnek az utánpótlás számára, és utat mutatnak nemcsak a sportsikerek, hanem a kitartás, szorgalom terén is” – tette hozzá Kun Attila.

A Vodafone közreműködésével működő 1749-es számú közös távközlési adományvonalra az elmúlt másfél hónapban közel 150 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak részére.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta