ALAPKONYHA

Kényeztető tejcsokikrém, hideg napokra

Ötvös Zsuzsanna 2017. január 31., kedd 15:09

Igazi kényeztető desszert a téli hidegre, az alapja egy extra szaftos, sütőtökpürével és illatos mézeskalácsfűszerrel készült piskóta, ehhez pedig tejcsokis habot társítunk. A csokihabot ízesíthetjük is kávéval vagy naranccsal, bármelyik jól fog passzolni a fűszeres piskótához. 

A sütőtöktől pedig nem szabad megijedni: csak enyhén érződik az íze, inkább az édességét lehet érezni, illetve attól lesz igazán puha, szaftos a piskóta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol mennyibe kerülnek a gluténmentes élelmiszerek?

Böszörményi Edina 2017. január 30., hétfő 16:17

Ma már nem ritka, hogy valaki ételintoleranciával éli az életét. A jó hír az, hogy egyre nagyobb a választék -mentes cuccokból is, a rossz az, hogy ezek többsége nem olcsó. Ezúttal azt szerettük volna megnézni, melyik boltban mennyibe kerülnek a gluténmentes élelmiszerek, és hova érdemes betérni, ha egy picivel olcsóbban szeretnénk megvenni az amúgy sem olcsó termékeket? Mutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A zsidó zserbó – a flódni

Divany.hu 2017. január 29., vasárnap 11:02

Nincs a flódninál borzalmasabb dolog a világon. Macerás, bonyolult, hosszú elkészíteni. Zsíros, cukros, egészségtelen. És nincs a flódninál finomabb dolog az egész földkerekségen. A flódni a zsidó zserbó. Minden benne van, amit csak szeretek: mák, dió, alma, bor, méz, szilvalekvár. Annyi kalória van egy szeletben, hogy etióp falvakat lehetne vele jóllakatni. Megeszem, és tele vagyok - de mégsem tudom abbahagyni.

Nagy fáradságosan elkészítem, és miután kiraktam az asztalra, fél órán belül se híre, se hamva, aztán meg nyöszörög nekem az egész család, hogy fáj a hasuk. Hát fájjon! Bezzeg nekem alig jutott valami… csak egy-két szelet… de ki számolja...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem az a baj, ha faforgács van a parmezánban

nemoszi 2017. január 28., szombat 10:58

Majdnem egy éve jelent meg a hír, miszerint az amerikai hatóságok több parmezánkészítményt lekapcsoltak, mert tele voltak cellulózzal, azaz kábé faforgáccsal volt felütve a reszeltsajt. Volt, hogy a sajtkészítmény több mint a fele cellulózból állt, ami a vásárló elég pofátlan lehúzása, eljárás is indult például a nagy élelmiszerbolt-hálózatoknak beszállító Castle Cheese ellen.

shutterstock 234498658

Nemrég, 2017. januárjában a Universal Cheese & Drying and International Packing-et, azaz a Castle Cheese márka mögött álló céget 500 ezer dollár büntetésre ítélték, mert rosszul címkézték fel termékeiket, a cégvezetőt, Michelle Myrtert pedig 3 év próbaidőre bocsátották és 5000 dolláros bírságot kapott.

Mindezt a téves címkék, és nem a sajtba kevert cellulóz miatt.  Hoppá!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: pereces brownie

Piszke 2017. január 27., péntek 10:18

Perec és brownie? Igen, nem őrültünk meg. Pont mint a feta és görögdinnye. Vagy mint a sárgadinnye és a serrano sonka. Az édes és a sós ízek kombinációja első hallásra furcsa lehet, de igazán jó sül ki - itt szó szerint - belőle.

És nem csak ízben jó ez a páros, a brownie sűrű, krémes állagához is jól passzol a ropogós ropiréteg. Csak arra figyeljünk, hogy a ropikat úgy rakjuk, hogy egy-egy leendő szelet közöttük könnyen lehessen vágható, így nem törik-repedezik-morzsálódik majd a sütemény felvágás közben.

DSC 0085
Fotó: Piszke

Brownie és perec?? Ha ez nem tetszik, és valami kevésbé újító párosításra vágyik, akkor is van egy csomó ajánlatunk:

  • a kókuszos emeletes brownie például az a süti, aminek mindig elkérik a receptjét a vendégek
  • a brownie muffin a gyerekek óriási kedvence, nem csoda, a csokis sütibe további csokit rejtünk, és muffinformában sütjük meg
  • ez a szedres brownie bármilyen savanykás gyümölccsel elkészíthető, akár mirelittel is, málna, eper, meggy, áfonya, és így tovább
  • a túrórudi browie az amerikai csokis mennyország és a zseniális magyar túró házasságán alapul
  • a fehércsokis változatot neve blondie, nálunk tavasszal éppen eperrel készült, de a receptben számos tippet adunk arra, mivel lehet kiváltani szezonon kívül
  • a light brownie nem csak akkor jó, ha épp diétázik, de azért jó tudni, hogy a 16 szeletben összesen csak 400 kalória van
  • ha arra kíváncsi, milyen és hogy készül a cukkinis vagy céklás brownie, azt is kipróbáltuk már korábban
  • és egy egy őrületes(en jó) recept egész Túró Rudikkal a sütiben, ha mindenképpen szeretne két létező édességet összekombinálni, de nem szimpatizál a sós-édes párossal
Távolról sincs vége, olvasson még »

A valódi hungarikum a föld alatt van

Péter Anna 2017. január 26., csütörtök 16:23

Az elmúlt években olyan mértékben szaporodtak el körülöttünk a hungarikumok, hogy már nehéz meghatározni a páratlanul hazánkhoz kötődő termékeket. A hizlalt libamáj, csípős paprikakrém, vagy a paprikás kolbász máshol, más néven, esetileg sokkal jobb minőségben megtalálható, de a homoki szarvasgomba csak a miénk, és a többi szarvasgomba is jellegzetes terménye földünknek.

Gombák a Brehmben 

A gombák (Fungi) nem növények, nem állatok, külön országot képviselnek a rendszertanban. Az állatokhoz hasonlóan heterotrófok (szénszükségletüket szerves anyagokból, energiaszükségletüket kémiai vegyületekből fedezik) de ránézésre növényként viselkednek, bár ez az ember egyes egyedeire is jellemző.

Hol hasznos (szimbiózis), hol káros (megeszik őt) viszonyban élnek más növényekkel, ezért járunk főleg erdőbe és néha rétre gombászni, soha sivatagba. Számos gomba egy bizonyos növényhez kapcsolódik, személyes kedvencem az ördögszekér laskagomba amely, mint a neve is mutatja előszeretettel bandázik a mezei ördögszekérrel. Mellesleg nagyon finom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cheesecake téliesítve: ha könnyű desszert kell

Ötvös Zsuzsanna 2017. január 24., kedd 14:50

A klasszikus sajttorta vagy cheesecake télen is az egyik legjobb választás, ha egy kicsit könnyedebb, nem túl édes desszertet szeretnénk enni. A téli verzióhoz a gránátalmát vetettük be: egy gránátalma-zselés réteg készült a sajttorta tetejére, amiben izgalmasan ropognak az egész gránátalmamagok.

Gránátalmás sajttorta1
Fotó: Papp Éva

A sajtkrémes réteget pedig darált mákkal turbóztuk fel: a mák nagyon jól működik a piros bogyós gyümölcsök mellett a gránátalmával is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

Edicsek, ermiz 2017. január 24., kedd 09:37

  • A versenyen 24 ország vesz részt, Magyarországot Széll Tamás képviseli. Commis-ja Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes. 
  • Széll megnyerte az európai döntőt, ezzel kvalifikálta magát a versenybe.
  • A csapatnak 5 óra 35 perce van elkészíteni az ételsort, ami egy húsos és egy vegán tálból áll.
  • A húsos étel alapanyaga a Bresse-i csirke, amit mi is kipróbáltunk. 
  • Minden ország delegál egy zsűritagot, a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámot adó zsűritag pontjait automatikus törlik. Mi Hamvas Zoltánt a Bocuse Akadémia elnökét neveztük a zsűribe.
  • A konyhára csak ellenőrzött termékek kerülhetnek be.
  • A műsorvezető Jókuti Világevő András lesz, aki az európai döntőt is vezette.
  • Magyarország ételeit a versenynek helyt adó kiállításon is meg lehet kóstolni, libamájjal, mangalicával és borokkal próbáljuk lenyűgözni a világot. 
  • Ha összefogunk van esélyünk! Legalábbis arra, hogy megnyerjük a legjobb plakát díját, harmadszor is. Szavazni itt lehet

Teszt: filteres Earl Grey teák

ZZs , Edicsek 2017. január 23., hétfő 15:54

Nincs is jobb ital télen a nagy hidegből hazaérve, mint egy jó forró tea. A hangsúly nem a forróságon van, hanem, hogy jó legyen. Pontosan ezért határoztuk el, hogy megnézzük milyen Earl Grey teákat lehet kapni és melyik mit tud, árban ugyanis hatalmas a szórás.

A legolcsóbb termékünk 98 forintba került, ebben 20 filter van, doboz, celofáncsomagolás, szállítás, előállítás és még haszon is. Annyit elöljáróban elárulunk, hogy nem lett tündérmese a vége, a 98 forintos tea nem jó.

A teszthez segítségül hívtuk Bercsényi-Bíró Zsuzsanna teaszakértőt, akitől rengeteg érdekességet megtudtunk a teákról és a teázásról, és segített nekünk eligazodni a boltban kapható filteres Earl Grey teák világában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?

Dívány 2017. január 22., vasárnap 13:56

Ha szereti a citrusféléket, és nem riad vissza egy könnyed kis növényrendszertantól, akkor most megtudhatja, honnan is származik a narancs, a lime, a citrom és társaik. Ugyan most már rengeteg citrusfélével találkozhatunk a boltok polcain, a legtöbb három ősre vezethetőek vissza, ezek pedig a következők:  

1. a pomeló (Citrus maxima),

2. a mandarin (C. reticulata)

3. és a cédrátcitrom (C. medica) - írja a National Geographic.

Van még két szereplő, amelyek a mai fajok kialakulásában szerepet játszottak, ezek pedig

4. a kumkvat

5. és a citrus micrantha nevű őscitromfaj.

És ha mindez nem lenne elég, az egészben szerepet játszik egy mára kihalt, ismeretlen ős, amely egykor a mandarin és a pomeló kereszteződéséből jöhetett létre, viszont önállóan többé nem létezik. Persze nem intézzük el ennyivel az ügyet, a részleteket a hajtás után olvashatja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jóval több a cukor a Nutellában, mint gondolnánk

Divany.hu 2017. január 20., péntek 19:13

Ugye mindenki emlékszik arra a képre, ami futótűzként söpört végig a neten, és azt mutatta be, hogy a Nutella fele valójában cukor, a többi meg kakaó, pálmaolaj és tejpor, egy pici mogyoróval?

3C3B272F00000578-4131264-image-a-3 1484732871669
Fotó: Reddit / Facebook 

A kép a napokban megint keringeni kezdett a közösségi médiában, mert a Nutellát gyártó Ferrero egy héttel ezelőtt hivatalos közleményben állt ki a rákkeltőnek kikiáltott pálmaolaj mellett. A pálmaolaj régóta a környezetvédők mumusa (az olajpálmák ipari méreteket öltő telepítése miatt ugyanis esőerdők pusztulnak el), viszont egy 44 milliárd dolláros, globális üzlet, amit jelenleg egyetlen világcég sem akar megszüntetni. A Daily Mail szerint csak a Ferrerónak 8-22 milliós többletköltséget jelentene, ha pálmaolaj helyett mondjuk napraforgóolaja használnának a Nutella előállításához. Persze a cég azt állítja, hogy csak ellenőrzött forrásból vesz pálmaolajat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki bulisüti: rumgolyó

Piszke 2017. január 20., péntek 08:08

A kókuszgolyót mindenki ismeri: igazi retro bulikaja, háztartási kekszből, kakaóval,  cukorral, jobb esetben vajjal, igazi rummal, extra esetben közepében házi rumos meggyel.

DSC 0123
Fotó: Piszke

Máshol is készítenek hasonlót: a rum ball angolszász alapja a csokis nápolyi, és ezután jönnek a már ismert összetevők. Ha igazi rumot használunk, garantáltan feldobja a hangulatot, sőt kicsit tehetünk bele a tej rovására, és ekkor inkább tejszínt használjunk még mellé. Gyerekeknek málnaszörppel vagy narancslével helyettesítsük az alkoholt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk őszintén, a versenyben hazafiasan szavazzon!

(va) 2017. január 19., csütörtök 14:27

A Bocuse D'Or kétévente megrendezett szakácsversenyen nemcsak az ételek, hanem a versenyplakátok is megmérettetik magukat. Nem kérdés, hogy egy ilyen versenyen természetesen mindenki a hazai plakátra szavaz, de vajon akkor is ez a helyzet, ha nem a nemzeti büszkeség a tét?

Arra gondoltunk, most lehetőséget kínálunk, hogy most tét nélkül kiderülhessen, tulajdonképpen melyik is tetszik a legjobban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hideg időkre meleg lencsesaláta

Katucikonyha 2017. január 18., szerda 12:40

Meleg, ízes, fűszeres saláta. Ha nincs otthon hozzá a megfelelő fűszerkeverék, ne essen kétségbe, ízesítheti kedve szerint. Mehet bele egy kis sonka vagy tarja is, de még egy lágy- vagy buggyantott tojás sem lenne rossz a tetejére.

Most nem hagyományos lencsét használtam, hanem az apróbb szemű, fekete színű beluga lencsét. Ehhez magosboltokban, drogériákban, nagyobb áruházakban, bioboltokban már nem is olyan nehéz hozzájutni. Ízes, apró lencsefajta, ami áztatás nélkül is megfő 20-30 perc alatt. Ha az nincs, és fontos a gyorsaság, akár konzervlencsével is működhet.

A másik különlegesebb hozzávaló a meyer citrom, amiről ITT már írtunk korábban. Ehelyett is használhat sima citromot, de egyre több boltban lehet véletlenszerűen ráakadni, ha jobban megnézzük a citromkupacot (a hagyományos között lesz, nem külön kell keresni). Fűszeres, kevésbé savanyú íze elképesztő  plusz ízt ad az ételeknek, italoknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Desszert bűntudat nélkül: vaníliás kókuszkém

Katucikonyha 2017. január 17., kedd 19:06

Új év, új fogadalmak, karácsonyi túlevés… Ugye ismerős? Ezen felbuzdulva mutatok egy laktóz- és cukormentes receptet, amit nyugodtan kanalazgathatunk egy kis gyümölccsel.

Az alap a fantasztikus kókuszkrém, amit a kókusz húsából készítenek pépesítéssel. Sűrű, habbá felverhető, helyettesíthető vele a tejszín vagy akár a tejföl is a laktózmentes vagy paleo konyhában. Vízzel hígítva kókusztejet is készíthetünk belőle, de csak az élvezet kedvéért is fogyaszthatjuk!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drágább itt olcsón főzni, mint Angliában

Koncz Andrea 2017. január 16., hétfő 10:56

Megjelent egy angol ingyenes szakácskönyv, a címe: Eat delicious, vagyis nagyjából: Finomakat enni. A koncepció az volt mögötte, hogy fejenként és hetente 18 fontból is össze lehet állítani egy olyan kétszemélyes havi menütervet és bevásárlólistát, amivel nem csak (angol viszonylatban) olcsón lehet enni, hanem ráadásul kiegyensúlyozottan és finomakat is.

eatdelicious

Ha két személyre heti 36 fontot számolunk, az persze magyar viszonylatban nem számít NAGYON olcsónak, heti nagyjából 13 ezer forint, négy hétre 52 ezer. Szóval nem a közmunkás fizetésről beszélünk, de végül is két emberre, napi 3 étkezésre ez nem rossz, átlagosan 309 forint/étkezés. 

Arra voltam kíváncsi, 

  • A: milyenek ezek az olcsó konyhára kitalált receptek
  • B: és mennyibe kerül ezt megvalósítani nálunk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért finomabb a drága külföldi vaj

Dívány 2017. január 15., vasárnap 19:35

Gondolkozott már rajta, hogy miért van más íze időnként a vajnak? Lehet, hogy van finomabb és kevésbé jó? Ha így érezte, nem is tévedett, ugyanis a vajkészítésnek is több módja van, a különbség pedig megmagyarázza, miért van eltérés ízben - legalábbis azt állítja a The Kitchn

Nyilván minden országban egy kicsit más standardok szerint készítik a vajat, de az Európában készült termékekről elmondható, hogy oltókultúrával készülnek, és addig köpülik őket, amíg 82 százalékos nem lesz a zsírtatalmuk. Ennek - az oltókultúra használatának - pedig az az eredménye, hogy karakteresebb az ízük, sokkal lágyabb a textúrájuk, könnyebben olvadnak és sárgásabb a színük. Mivel kevesebb vizet is tartalmaznak, ezért sütéshez ajánlatos használni őket, főleg, ha fontos, hogy kiérződjön a vaj íze. 

Az Egyesült Államokban elvileg a mezőgazdasági minisztérium szabályozza, hogy hány százalékban kell vajzsírt tartalmaznia a vajnak, és a poszt szerint a bűvös szám náluk 80% (vagy annál több). Ez önmagában nem tűnik igazán nagy különbségnek, mivel viszont ezekben a vajakban nincs oltókultúra, így sokkal semlegesebb az ízük, mint európai társaiknak. 

És miért igazán érdekes ez? Mert ezek alapján úgy tűnik, hogy Magyarországon, ami mégiscsak Európában volna, főképp amerikai típusú vajakat lehet kapni: tavaly augusztusi vajtesztünkben ugyanis csak egyetlen termék összetevői között volt oltókultúra (igaz, több csomagoláson semmi nem szerepelt, szóval akár lehetett is bennük ilyen). Ez pedig megmagyarázná, hogy sokszor miért finomabbak a drága külföldi vajak.

Vaj

A termékcsoport meghatározása

Az idetartozó termékek kizárólag tejből és/vagy valamilyen tejtermékből (tejszín, tejzsír, vagy tejzsírfrakció, savószín stb.) készülnek, 20 oC-on szilárd halmazállapotúak és kenhető állományúak, legalább 10% (m/m) és legfeljebb 90% (m/m) tejzsírt tartalmaznak, és a sómentes szárazanyag-tartalmuknak legalább kétharmada tejzsír.

A termékeket három csoportba soroljuk és beszélünk vajról és vajkészítményekről mint egyszerű termékekről, továbbá ízesítőanyagok hozzáadásával előállított összetett termékekről, más néven ízesített vajkészítményekről.

A pH-érték alapján megkülönböztethetünk három terméktípust: édestejszín-vajat (pH 6,2-6,6), félsavanyútejszín-vajat (pH 5,1-5,6) és savanyútejszín-vajat (pH 4,6-5,0), ill. -vajkészítményt. A termékek gyárthatók étkezési só hozzáadásával vagy anélkül. Az első esetben a terméket sózott vajnak, ill. vajkészítménynek nevezzük.

Vaj

A vaj 20 oC-on szilárd halmazállapotú és kenhető állományú "víz a zsírban" típusú emulzió, amely a vízen kívül más hozzáadott anyagot nem vagy legfeljebb tejeredetű tejsavkoncentrátumot, étkezési sót, színezéket, tejsavbaktérium-színtenyészetet, esetleg nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz. A zsírtartalom szerint megkülönböztetünk (teljes zsíros) vajat, háromnegyedzsíros vajat és félzsíros vajat. 

Bocuse: betiltották a magyarok titkos fegyverét!

etelka 2017. január 14., szombat 07:57

Véghajrájába érkezett a felkészülés a Bocuse d'Orra, Széll Tamás és csapata a Metro Vevőkadémiáján állt az érdeklődők elé, hogy referáljanak a verseny előtti utolsó pillanatokról, hiszen január 24-én lép a boxba Széll és a commis-ja, Szabó Kevin, akiknek minden esélyük megvan a dobogóra kerülni. Ezt nem én mondom, bár szívem szerint mondanám, hanem a statisztika, ugyanis az Európai döntőt megnyerő versenyzők mindegyike előbb vagy utóbb a dobogóra került.

Ami biztos, hogy ehhez elég erős segítséget kaptak Rasmus Kofoed személyében, aki a magyar csapat coachaként segíti a felkészülést, és egyben ő az egyetlen, aki a dobogó minden fokán állt már. Ja, és természetesen egy három csillagos étteremben főz. Bár lehet azt mondani, mit értenek a dánok a főzéshez, hülyeség lenne, eddig ötször álltak a dobogón. 

Széll élete egyébként 2011 közepe óta kis túlzással a versenyről szól, ugyanis 2013-ban már versenyzett, akkor a 10. helyen végzett, ami nem tűnik túl combos eredménynek, de figyelembe véve a felkészülést, és azt, hogy  ez volt az első döntő, ahová magyar versenyző kijutott, egészen más megvilágításba kerül az ügy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: kókuszhabos-csokis szelet

Piszke 2017. január 13., péntek 08:17

A kókusz és az étcsoki klasszikus párosának rengeteg rajongója van - nem véletlenül. A lágy, enyhén édeskés kókusz jól passzol az étcsokoládé karakteres ízéhez. Ez a sütés nélküli expressz tortácska 15 perc alatt dobható össze, és azután már csak addig kell várni, amíg áthűl annyira, hogy szeletelhető legyen.

DSC 0131
Fotó: Piszke

A keksz és a csoki cukortartalmán kívül összesen tényleg kevés cukor van benne, bár kétségtelen, hogy egy szeletnél csak az igazán aszketikus hajlamúak tudnak megállni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit séfek soha nem rendelnének

Dina 2017. január 11., szerda 09:21

Ha nem is mindennap, de időnként be-be szoktunk térni éttermekben, ahol általában azt esszük, amit már kóstoltunk, vagy éppen a hasunkra és megérzéseinkre hagyatkozva új fogásokkal kísérletezünk. De mik azok a dolgok, amiket jobb ha kihagyunk egy rendelés során? A nemzetközi Marie Claire-en találtunk rá arra a cikkre, ahol séfek árulják különös tippjeiket, hogy mit, hogyan és mikor ne rendeljünk. Nézzük a listát!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne bántsátok Benke Laci bácsit!

Koncz Andrea 2017. január 10., kedd 10:47

Önök is látták az összeállítást, amiben Benke Laci bácsi főz? Jaj, de nagyot nevettünk. 

Kezdjük azzal, nagyjából fogalmam sincs, kicsoda Benke Laci bácsi. Pár hónapja egyszer megnéztem pár videóját, meg tudom, hogy Teletál, és ma már azt is, hogy van valami főzős műsora a tévében. Sőt, mostanra azt is tudom, hogy a lasagna ragujába ketchupos gombás húst tesz. (Kérjük, önök ne tegyék, inkább ezt a receptet használják)

Gáz? Az. Csakhogy Benke Laci bácsi (BLB) nem csak maga a magyar realitás, hanem egy tökéletesen létrehozott, a piacot nagyon is pontosan ismerő termék. Nálunk ez van. Nem csak ő tesz kecsöpöt a tésztaszószba, hanem a magát olasznak eladó éttermek jó része is. Nem csak ő rántja ki még az olajat is, bepanírozva, nem csak ő hinti mindenre a vegetát, hanem mi, magyarok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?!

Edicsek 2017. január 9., hétfő 18:23

Régóta dédelgetett tesztötletünket váltottuk valóra, és megnéztük, mit tudnak a mirelit pizzák. Arra fel voltunk készülve, hogy teljesen máshogy néznek ki kibontás után, mint a képeken, de arra voltunk kíváncsiak, hogy mit tudnak ízben. A szerkesztőséget nem akartuk teljesen felszámolni, ezért a nagyon olcsó pizzákat elfelejtettük. A sonkásra esett a választásunk, mert az minden mirelit pizza alapja, na és ott a legnagyobb az esély, hogy elbukjon az egész a rossz minőségű sonkán. 

Mivel a pizza egyik legfontosabb pontja, hogy jól süljön meg, ezért a Samsungtól kaptunk egy okos sütőt, ami gyakorlatilag egy kisebb méretű elektromos sütő, amivel ezen felül grillezni lehet, akár krumplit is lehet benne sütni, és persze mikrózni is lehet vele. Ebben sütöttük meg a pizzákat a pizzasütő funkcióval, mindegyiket annyi ideig, amennyi a csomaglásán szerepelt. 

Az értékelésben Budapest hiánypótló pizzázója, az Igen! nevű hely lelke, Vidó Nóri és üzletvezetője, Lovász Domi segített nekünk, akik végigszenvedték mind a kilenc indulót és pontoztak is velünk. A pontozásban, hogy nagyobb legyen a szórás, külön értékeltük a külsőt, a feltétet, a tésztát és az ízt, ez adta ki a végső pontszámot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Wendy's a twitter legnagyobb trollja

(sze) 2017. január 9., hétfő 09:31

Az amerikai Wendy's gyorsétteremlánc neve és logója láttán egy édes kislányra gondolhatunk, de ne tévesszen meg senkit a látszólag ártatlan külső! A cég a twitter egyik legnagyobb trollja, akik mintha egy Lifetilt Tomiba oltott Szilyt fogadtak volna fel közösségi média managernek, olyan válaszokkal, hogy a fal adja a másikat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért van minden űrhajósnál csípős szósz?

(sze) 2017. január 7., szombat 18:56

Az ételek íze furcsává válik az űrben. Ez azért van, mert a mikrogavitáció különös módon hat az emberi testre. A folyadék a fejbe áramlik, vértolulást és orrdugulást okozva. Emiatt az ételek íze megváltozik, az ízek intenzitása lecsökken. Mi a megoldás tehát? A csípős szósz.

Az asztronauták a Nemzetközi Űrállomásról jelentették, hogy nagyon kívánják a csípős szószt és más csípős ételeket. A csípős ugyanis kitisztítja az orrjáratokat, segít a szaglás, ízlelés, légzés elősegítésében. Plusz felélénkíti a szájban található háromosztatú idegeket, ami azt eredményezi, hogy akkor is érezzük az ízeket, ha eldugult az orr. Szóval arra az esetre, ha űrutazásra készül, vagy csak szeretne megszabadulni az orrdugulástól, ne felejtsen el magához ragadni némi csípős szószt!

Pénteki süti: diós-datolyás energiaszelet sütés nélkül

Piszke 2017. január 6., péntek 09:53

Mivel már két hete múlt karácsony, itt az ideje valami süti után nézni. És hogy ne zavarjuk meg túlságosan a különféle tuti diétákat éppen elkezdőket, próbáljunk ki egy - kicsit - egészségesebb verziót: nyers, tehát a vitaminok jobban megmaradnak benne, és felturbózzuk chia és szezámmaggal - az viszont tény, hogy akár datolyának hívjuk, akár méznek, a cukor az cukor...na és van benne egy icipici tejcsoki is. Ez utóbbit viszont lehet diabetikusra cserélni.

DSC 0060
Fotó: Piszke

Tökéletes a hidegben a  reggeli induláshoz vagy edzés utáni energiapótláshoz - vagy épp péntek délután, ha sütni nincs kedvünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés