ALAPKONYHA

Tom Hanks a Borkonyhában járt

mzd 2016. február 26., péntek 10:27

„Robert Langdon professzor a Borkonyhán keresi a Szent Grált" – írta a budapesti Borkonyha a fotó alá, amin az étterem munkatársai Tom Hanksszel pózolnak. A színészen kívül szerepel még egy híresség a képen, méghozzá Ron Howard Oscar-díjas rendező is. A fővárosban tett látogatás apropója hamar kiderült, ugyanis az egyik hozzászóló elmondta: az egyik Dan Brown-könyv új filmjét forgatják nálunk.

Citromos joghurthab gránátalmával

Ötvös Zsuzsanna 2016. február 25., csütörtök 13:41

A tavasz közeledtével már gyakran jól esik nem túl édes desszerteket enni. Ez a citromos joghurthab pont ilyen: habos-légies az állaga, a citromtól és a joghurttól pedig kellemesen savanykás. A tetejére szórt gránátalma-magok pedig nem csak dekoratívak, de nagyon magas az antioxidáns-tartalmuk is, és számos jótékony hatással rendelkeznek.

Sima citrom helyett érdemes az izgalmasan fűszeres celebcitrommal, a Meyer citrommal is kipróbálni – pont most van a szezonja. A joghurthab alá szórhatunk összemorzsolt kekszet, maradék piskótát is, ha mégis egy kicsit testesebb desszertre vágyunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 kedvenc almás süteményünk

Katucikonyha 2016. február 24., szerda 08:32

Almát egész évben lehet kapni, jó eséllyel van is otthon, és általában mindenki szereti. A belőle készült sütemények szaftosak, egyszerűek, finomak.

almás sütik

Össze is gyűjtöttük a 13 kedvencünket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közétkeztetési szakácsverseny: leesett az állunk!

ermiz 2016. február 23., kedd 18:59

Legalább 12 olyan menza, létezik az országban, akik képesek minőségi ételeket előállítani. Legalábbis egy versenyre. Alig egy nappal a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntője után egy teljesen más műfajt képviselő brigád vette át a fakanalat. Ez az OKÉS, azaz az Országos Közétkeztetői szakácsverseny. 

Itt nem volt kecsegekaviár és szarvasbélszín, volt viszont nettó 420 forint arra, hogy három fogást összeüssenek a szakácsok. Két fős csapatoknak kellett olyan ételt rittyenteni ebből a pénzből, ami helyi alapanyagokból készült, tradicionális ízvilág jellemzi, és több száz adagban is kivitelezhető. Hozzá kell tenni, hogy a cégek a saját beszerzési áraikkal kalkuláltak, higgye el, ön nem fogja tudni ennyiből kihozni ezeket az ételeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Paradicsomos salsa-teszt: pont, mint a moziban!

Tuna Judit 2016. február 22., hétfő 09:58

Szereti a „mozis” piros salsát amit a nachoshoz adnak? Jó, mert most megmutatjuk, hogy melyik az az előrecsomagolt változata, amelyik legjobban hasonlít rá ízben. A mostani kóstolón összesen 7 termék kapott helyet; leginkább a kevésbé csípős szószokat szerettük volna megkóstolni, de akadt olyan élelmiszerbolt, ahol saját márkásból csak csípős volt, így két csípős is bekerült a kóstolóba.

Egyébként a legtöbb salsa csípett valamennyire, és ez teljesen normális is, hiszen a legtöbb medium, azaz enyhén csípős volt. És mivel volt olyan medium termék, amelyik pont annyira csípett, mint a ez elvileg erősek, nem is különítettük el a két változatot. A pontozásnál a csípősség nem kapott pontot, csak az íz. 

Az elérhető maximális pontszám 35 volt, a nyertes 31-et szerzett, ami nagyon szép teljesítmény. Úgy tűnik, nagyon egy ízre vannak beállva az ízlelőbimbóink, az utólag megvizsgált összetevőlista alapján a magyaros, kissé ketchupos termékek taroltak. 

A szószokat nem tudományos alapon teszteltük, így az összetevők sem számítottak a pontozásnál, ezeket csak a kiértékelésnél néztük meg. Ha ön összetevő alapján választja meg, hogy mit vásárol, megértjük, de nyilván az íz is komoly szempont. De melyik fontosabb?

Ön mi szerint választ terméket?

  • 38
    Kizárólag összetevő alapján.
  • 219
    Csak az íz a fontos!
  • 620
    Legyenek jók az összetevők és legyen jó az íze is.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan vehet faforgácsot parmezánárban?

bb 2016. február 20., szombat 10:23

Kétszer is érdemes meggondolni, hogy milyen típusú parmezánnal hintjük meg a tésztánkat az amerikai gyógyszer és élelmiszer ellenőrző hatóság (FDA, Food and Drug Administration) legújabb jelentése szerint.

Vizsgálatukból az derült ki, hogy az eddig 100 százalékosnak gondolt parmezánok esetében is előfordulhat, hogy fát tartalmaznak, de aggodalomra ad okot az is, hogy olyan márkákat is találtak, melyek egyáltalán nem tartalmaztak sajtot vagy más, olcsóbb sajtokkal keverték be az aranyáron lévő parmezánt. – hívja fel a figyelmet a brit és amerikai sajtó az FDA által bekért és lebuktatott parmezánokra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: tejfölös almatorta

Piszke 2016. február 19., péntek 11:23

A tél végén már kevésbé népszerű az alma, valahogy mindig marad pár szomorkodó szem az aktuális bevásárlásból, amit minden családtag csak kerülget: ilyenkor kell bevetni valamilyen almás süteményt. Ez a torta, bár két részletben sül, igazán egyszerű: elkeverjük a tészta hozzávalóit, almaréteg, egy kis sütés, majd jönnek a tejfölös réteg hozzávalói, és egy órán belül már nekiülhetünk a finom langyos, citromos-vaníliás-tejfölös almás piskótának.

DSC 0081

Egyéb almás receptjeink között itt keresgélhet, itt van például az öt generáció óta öröklődő tökéletes almás pite, a franciás kedvenc Tarte Tatin recept, mindjárt két változatban is, a hagyományos mellett Steiner Kristóf jóvoltából egy vegán is, ha pedig valami nem klasszikus almásat próbálna ki, akkor itt ez a lisztmentes almás-mogyorós szelet. .

Távolról sincs vége, olvasson még »

Séfsapkák és ősmagyarok között Széll lett a király

etelka 2016. február 19., péntek 10:13

Hat séf, 5 óra 35 perc, könnyek, veríték és drámai harc az idővel. Ezek várták azokat, akik ellátogattak a Hungexpora, ahol ugyanakkor egyébként a FeHoVa nevű, Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója is zajlott, így vadászsapkás, terepmintás nadrágos férfiakon, illetve kutyákat rángató hisztérikus gazdikon (merthogy, kutyakiállítás is van) kellett keresztülverekednie magát annak, aki meg akarta nézni a versenyt. Gondolták volna, hogy ennyi fegyver- és pergetőrajongó van az országban? Én biztos nem, de a tömeg már reggel óriási volt.

9+1 elronthatatlan recept leveles tésztából

Katucikonyha 2016. február 17., szerda 11:33

Ha gyorsan kell összedobni valami édes vagy sós vendégvárót, esetleg csak néhány hozzávaló árválkodik a hűtőben, amiből vacsorát kellene varázsolni, akkor elég előkapni egy csomag leveles tésztát, a siker garantált.

Az alábbiakban adunk néhány ötletet, amit érdemes mindenképp kipróbálnia. Vállalkozó szelleműeknek megmutatjuk a tészta elkészítésének trükkjeit is! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A közös főzés növeli az önbizalmat

ermiz 2016. február 16., kedd 21:34

Az Ikea időről-időre felméréseket végez, melyekben nem meglepő módon azt vizsgálják, hogyan élnek az emberek, mit csinálnak otthon, mit jelent a kényelem számukra. Az „Otthoni élet” kutatássorozatának második részében a konyha áll a fókuszban: azt vizsgáltuk, mi jellemzi az emberek viselkedését a konyhában, hogyan hat rájuk a főzés, hogyan és kivel esznek általában.

shutterstock 361225874

A kutatás alapját nyolc ország egy-egy nagyvárosában felmért adatok szolgáltatták. (Berlin, London, Moszkva, Mumbai, New York, Párizs, Sanghaj és Stockholm). Itt 8527 embert kérdeztek meg, majd egy hónapra rá még 3 várost vontak be a felmérésbe ( Koppenhága, Zürich és Sydney). Így végül 11729 ember részletezte mi történik velük a konyhában.

Ez alapján a legtöbbet a skandinávok főznek, Stockholm és Koppenhága lakóinak bő fele naponta, a legkevesebbet pedig Zürichben állnak a tűzhely mellett a népek, itt a válaszolók negyede sem főz minden nap. Ha azt nézzük, hol hányan élnek rendszeresen főzőcskéző emberek (vagyis olyanok, akik minden nap, minden másnap, vagy hetente néhány alkalommal főznek), akkor a két északi város mellé felzárkózik még New York is, mindhárom helyen 87 százalék választotta a fenti három opció valamelyikét. A nagyvárosok közül egyébként határozottan csak Zürich lóg ki, itt csak az emberek 47 százaléka megy be a konyhába heti többször, mindenhol máshol 76 és 87 százalék közé esik a rendszeresen főzők aránya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: melyik a jó gyerekvirsli?

Tuna Judit 2016. február 15., hétfő 10:04

Bár a legtöbben tudjuk, hogy a virsli nem feltétlenül a legegészségesebb étel a gyerek számára, időnként mégis megvesszük, mert rengeteg előnye van: 

  1. gyorsan elkészül,
  2. könnyű szállítani (iskolába, kirándulásra, különórára),
  3. jó kenyérrel, hot-dognak és főzelékkel is,
  4. de ezek közül is a legfontosabb: bármikor képes örömmel magába tömni a gyerek, tehát: MEGESZI könyörgés nélkül.

Úgyhogy nem volt mit tenni, összeszedtük a boltokban kapható gyerekvirsliket, és megnéztük, hogy milyenek ízre, illatra és állagra.

A koncepció az lenne ezeknél a termékeknél, hogy ne legyenek benne mesterséges anyagok, ízfokozók és leginkább tartósítószer sem, legyen viszont benne hús. Nos, néhány termék meg is felelt ezeknek a feltételeknek, de azoknak az ízén lenne még mit finomítani. Összességében azt mondanánk: még van hova fejlődni ezen a területen.

A virsliket nem tudományos alapon vizsgáltuk, az összetevőlista egyáltalán nem befolyásolta a kóstolókat a pontozásnál – vakteszt révén. Kizárólag ízre, állagra, illatra pontoztak a kóstolók, és csak a teszt kiértékelésénél néztük meg az összetevőket.

A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, az élmezőnyben szoros volt a verseny. Kifejezetten rettenetes termék egy sem volt, így ha összetevőlista alapján vásárlunk, akkor sem lesz ehetetlen cuc a gyerek tányérján.

Virsli

Legfeljebb 30 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, (vízgőzzáró műbélbe töltött termék esetén) füstöletlen, vagy füst ízesítésű homogén metszéslapú készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 40%.

3.1. Minőségi jellemzők

a) Kémiai jellemzők Fehérjetartalom legalább 10,0% (m/m) Víztartalom legfeljebb 70,0% (m/m) Zsírtartalom legfeljebb 25,0% (m/m) Nátrium-klorid-tartalom legfeljebb 2,5% (m/m)

b) Érzékszervi jellemzők Alak, méret: Egyenletes vastagságú, az átmérő legfeljebb 30 mm.

Burkolat: A burkolat sima, tiszta, alatta 5 mm-nél nagyobb zsírzsák nem látható.

Állomány, szerkezet, metszéslap: Tapintásra rugalmas, se nem puha, se nem kemény. Szerkezete homogén, pép jellegű, a fűszereloszlás egyenletes. A metszéslap homogén állományú, 5 mm-nél nagyobb légüreg nem, legfeljebb csak néhány kisebb látható. Nem tartalmaz 3 mm-nél nagyobb ín- és kötőszöveti hártyadarabot, legfeljebb néhány 1-2 mm-es méretűt tartalmazhat.

Rágás után jól összeálló, melegen lédús, rágási maradék nincs.

Szín, íz, illat: A metszéslap egyenletes világos rózsaszínű. A fűszereloszlás egyenletes. A főtt húspép íze mellett bors- és paprikaíz érezhető, de idegen és mellékízek nem érezhetők.

Kellemesen, enyhén sós ízű. Illatában a főtt húspép, a bors és a főszerpaprika illata érezhető, idegen szagok nem érezhetők. Füstölt termékek esetében ízében és illatában a füst érezhető. 

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

És akkor a kollégák véleményei, hogy milyennek is kellene lennie egy gyerekvirslinek:

„A gyerekvirslinek szerintem az lenne az értelme, hogy ne egyen a gyerek annyi sót meg ízfokozót (meg nitrites tartósítószert), mint amennyi egy átlagos virsliben van. Íz alapján kettőt vennék meg kisgyereknek, megnézném, hogy azok közül melyiknek jobb az összetevőlistája. [Kiértékelés utáni vélemény: összetevőlista alapján egyik nyertesem sem túl szimpi, az alapján a Lidl vagy az Aldi terméke tetszik]”

„Egyébként hányok a virslitől, na nem az ízétől, hanem attól, amit beletesznek. Ezért is örültem mikor a gyerekvirslik forgalomba kerültek, így „büntetlenül” lehet enni virslit. Jó, évente egyszer. Mert hát, ugye, azért így is fura dolgok vannak benne sajnos.”

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyikonyha: mátrai borzaska

Katucikonyha 2016. február 14., vasárnap 09:15

Nagyikonyha sorozatunk újabb receptje a mátrai borzaska, ami után lesz ugyan egy kis olajszag, de vigasztaljon, hogy egyben letudjuk a húst és a köretet.

Kiadós, olcsó recept, hétvégére éppen jó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három Valentin-napi menü és gasztroajándék

Katucikonyha 2016. február 13., szombat 17:18

Készülne valami finommal a szerelmesek napján? Esetleg együtt főzik meg a vacsorát? Segítségül összeállítottunk három könnyű, vágyfokozó menüt. Bónuszként pedig készülhet némi gasztroajándékkal is. 

Ugyan nálunk felér egy szerelmi vallomással, ha csülköt sütök e jeles napon, de ha ez kicsit erős, érdemes valami könnyedebbel készülni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: expressz csokis lávasüti

Piszke 2016. február 12., péntek 12:46

Még a tartózkodóbb desszertrajongókat is le lehet nyűgözni a lávasütivel, amikor a hirtelen sült piskóta közepéből sötéten és fényesen csordogál elő a csokoládés mag, és ha jó minőségű – vagy akár ízesített – csokit használunk, egy kis tejszínhabon vagy pár szem gyümölcsön kívül más nem is kell a tökéletes csokoládés süteményhez.

DSC 0179

Semmi varázslat nincs benne, igazából csak a formák vajazása-lisztezése igényel precizitást: a tészta 5 perc alatt összedobható, és akár 2-3 órát pihentethetjük a hűtőben is, ha péntek este vacsora után akarjuk tálalni - csak arra figyeljünk, hogy a sütési idő szobahőmérsékletű tésztára van kalibrálva.

Ha pedig inkább a  hideg csokis desszert a nyerő, a csokimuosse-szal sem lehet tévedni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: fűszeres csirkecombok macera nélkül

Katucikonyha 2016. február 11., csütörtök 19:00

Maceramentes ebédre/vacsorára vágyik? Vegyen néhány csirkecombot, fűszerezze be alaposan, és elég betolni a sütőbe. Amíg sül, elkészítheti mellé a köretet. 

Ha teljes menüsorban gondolkodik, elé jól passzol mondjuk egy krémleves, és utána jöhet egy egyszerű desszert is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 édesség kávéimádóknak

Katucikonyha 2016. február 10., szerda 09:53

Ugye aki a kávét szereti… az koffeinfüggő leginkább. Hát, mi nagyon is szeretjük, így hasonlóan gondolkodó olvasóinknak összegyűjtöttünk 10 nagyon kávés édességet.

kávés

Süssenek tortát, készítsenek tiramisut (akár többfélét is) vagy kekszet, szóval irány a konyha!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kőkorszak ihlette kés: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

mzd 2016. február 9., kedd 21:35

Ami egyszer bevált azon maximum csak egy kicsit érdemes változtatni - valószínűleg erre gondoltak az ötletgazdák, amikor megalkották a kőkorszaki eszközre hasonlító, egyébként IP névre keresztelt kést. A faragásnak és a geometriai formának köszönhetően olyan érzés megfogni, mint egy lapos kődarabot - a tervező, Klivisson Campelo szerint azonban annál jóval több dologra alkalmas, és a szokásosnál egyszerűbben használható.

A Trendhunter szerint egyelőre csak a koncepció létezik és a tényleges gyártás még nem indult meg. Ön mit gondol? Beszerezné ezt a kést vagy inkább a "hagyományos" darabokban bízik? Ha előbbi, akkor nyomja meg itt lent a MENŐ gombot, ha utóbbi, akkor pedig a CIKI-t!

1341 szavazat 1886 szavazat

Teszt: Sprite és 7up az utánzatok ellen

Tuna Judit 2016. február 8., hétfő 09:10

Az megvan, hogy a Sprite semmi más, mint szóda, citrompótló (vagy természetes citromaroma), cukor és édesítőszer? Némelyik másolatban aztán emellé bejön egy kis tartósítószer, . Nos, ezeket olvasva, akar még ilyen löttyöt inni? Ha a válasz igen, akkor megmutatjuk, hogy melyikkel jár a legjobban a Sprite-utánzatok közül.

A kóstolón nem tudományos alapon vizsgáltuk a termékeket, egyszerűen csak kiporcióztunk minden italból egy decit több műanyag pohárba és végigkóstoltuk a repertoárt. Ízelválasztónak csipszet ettünk, de volt olyan is, aki vízzel öblítette le az édes ízt. A maximálisan elérhető pontszám 20 volt, ezt ugyan egy terméknek sem sikerült megugrania, nem úgy a 10 pont alatti határt.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a szivárvány bagel?

Menő/Ciki

ermiz 2016. február 7., vasárnap 12:51

33 millió megtekintésnél tart az Insider videója, ami újabb bizonyítéka annak, hogy Amerikában minden eladható.Scot Rossillo, aki a Bagel bolt nevű üzlet tulajdonosa Brooklynban, ugyanis szivárványszínű bageleket készít. A videóban Rossillo arról beszél, hogy ez bizony művészet, de innen inkább üzletnek tűnik.

Itt a videón nem látszik, mennyire macerás még a színtelen bagel elkészítése is, és azt se nagyon értjük, miért kenik rá a krémsajtot a nyers tésztára, ahelyett, hogy megsütnék. De nem szeretnénk elrontani a szivárványos bagel rajongók örömét, inkább arra kérjük, szavazza meg, hogy menő vagy ciki a videón látható étel.

1072 szavazat 981 szavazat

Fűszerkalauz: a sáfrány és egy aranysárga csirkemell

Katucikonyha 2016. február 6., szombat 11:26

A világ legdrágább fűszere nem csak mesés színt varázsol a szósznak, de csodás aromát is. Kis kiszerelésben nem kerül egy vagyonba, hiszen egy csipet is elég ehhez az ételhez.

A sáfrány egyébként azért ilyen rettentő drága, mert a krókusz bibéjét egyesével, kézzel szedik ki, és csomagolják kis adagokba. Hiába termesztik tehát nagy területeken, még onnan is kis mennyiségeket tudnak learatni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyisüti: hólabda avagy kozáksapka

Piszke 2016. február 5., péntek 09:12

Egy klasszikus és népszerű nagyisüti: nem csoda, hogy a nagymamák készítették, mivel eléggé időigényes: tulajdonképpen sok-sok minitortát készítünk, krémmel töltve, kívülről is krémmel bevonva, kókuszreszelékbe forgatva, csokimázzal kenve…

DSC 0125

Ezeket a műveleteket nem lehet megspórolni, de a régi receptekből hagyjuk el a margarint, cseréljük le a besameles, lisztes krémet egy könnyebb, alacsonyabb cukortartalmú, mégis gazdag vajas változatra, használjunk alapként a tej helyett kókusztejet, hogy felturbózzuk a kókusz aromáját, vonjuk be igazi csokival – a klasszikus forma megtartása mellett biztos nem fogunk csalódni az ízekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lángosra és gulyásra vágyik a világhíres svéd séf

Edicsek 2016. február 4., csütörtök 10:37

2016-ban Magyarországon rendezik meg a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét, ami a gasztrovilágban jártasak szerint néha nagyobb harc, mint maga a világverseny. Hogy ki képviseli ezen hazánkat, az majd február 18-án dől el a hat versenyző között, akiknek a felkészítő mesterkurzusára mi is benézhettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 kipróbált banános süti recept

Katucikonyha 2016. február 3., szerda 09:04

Télen nincs olyan háztartás, ahol ne barnulna épp néhány banán, amire már senki nem pályázik, és épp a turmixot sem szeretne senki inni. Ilyenkor érdemes egyet előkapni az alábbi receptekből, és összehozni egy egyszerű édességet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Farsangra: churros, a spanyol fánk

Ötvös Zsuzsanna 2016. február 2., kedd 14:13

Fánkszezonban (is) nagy kedvencünk a spanyol eredetű fánkféleség, a churros. Az alapja tulajdonképpen egy égetett tészta – csakúgy, mint a képviselőfánknak vagy a profiterolnak például, de a churrost forró olajban kell kisütni, nem pedig sütőben.

Készíthetünk vastagabb vagy vékonyabb tésztarudacskákat is. Mi a vékonyabbakat kedveljük, mert ezek jó ropogósra sülnek az olajban. Csokiszószba vagy karamellkrémbe, dulce de lechébe mártogatva az igazi! A vastagabb változatokat akár meg is tölthetjük mártogatás helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valószínűleg öngyilkos lett a világ egyik legjobb séfje

Edicsek 2016. február 1., hétfő 10:38

A három Michelin csillagos svájci Restaurant de l'Hotel de Ville séfjét, Benoit Violier-t vasárnap találták holtan lakásán. A világ egyik legjobb szakácsaként számon tartott Violier halálát lőfegyver okozta, a jelek szerint öngyilkos lett - közölte a Lausanne-i rendőrség. Az éttermet a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorában a világ legjobbjának választották decemberben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés