ALAPKONYHA

Nyári befőzés: koviubitól szörpön át a lekvárig

Katucikonyha 2016. július 17., vasárnap 14:08

Mikor, ha nem most? Szinte mindennek szezonja van, olcsó a gyümölcs és a zöldség is. Aki pedig egyszer belekóstol, megszereti. Persze, hogy soknak tűnik befőzni 20-30 kiló barackot, de ugye milyen jól esik télen elővenni a saját lekvárt?

Ahelyett, hogy egy életre megutálja ezt a műfajt, nyugodtan kezdheti (folytathatja) kicsiben is, 2-3 kiló gyümölcsből, több menetben, akkor tényleg egy-két óra alatt megvan az egész. 

Összegyűjtöttük a régebbi és újabb befőzési trükköket, recepteket, válogasson kedvére!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: málnás-étcsokis pite

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 15., péntek 15:26

A málna és az étcsoki házassága biztosan a mennyekben köttetett, úgyhogy ne hagyjuk ki ezt kombót málnaszezonban! Kakaós omlós tésztába gurulós málnaszemeket szórunk, nyakon öntjük egy étcsokis krémmel, majd megsütjük. 

Az étcsokis rész ragacsos-krémes marad, míg a málnaszemek szaftosra sülnek. Ér megfejelni egy gombóc vaníliafagyival vagy egy kis tejszínhabbal!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Evés, ivás, adakozás: ilyen a vadiúj Pancs Gasztro Placc

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 12:14

Megnéztük magunknak a  Pancs Gasztro Placcot, a kilencedik kerület legújabb és egyben egyetlen termelői piacát. A trendi egészséges különlegességek mellett becsatlakozhatunk közösségi főzésekbe, kulturális programokba, és ha ott ebédelünk, azzal a rászorulóknak is segítünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még Dél-Afrikában is magyar paprikát esznek

ermiz 2016. július 13., szerda 08:04

Nekünk szlovák tejünk és lengyel tojásunk van, a norvégok és a dél-afrikaiak viszont magyar paprikát esznek. Tavaly a Nestlé 109 tonna hazai édesnemes fűszerpaprika-őrleményt használt fel a Maggi konyhai termékek készítéséhez, mely 1700 vállalkozáson keresztül érkezett.

Évente Magyarországon 3058 tonna pirospaprikát állítanak elő, ennek 4 százalékát vásárolja fel a Nestlé. 2015-ben több mint 660 tonna termékbe került magyar édesnemes fűszerpaprika-őrlemény, amelyet Norvégiától Dél-Afrikáig 22 országba exportáltak, és közel 60 millió tányér ételt főztek Magyarországon.

2015-ben a Maggi 268 tonna, azaz összesen közel 27 millió húsleveskockát adott el. 2016 áprilisában legújabb, Csípős Tyúkhúsleveskockáját vezette be hazánkban, ezzel is növelve a magyar édes és erős pirospaprika felvásárlást.

A világ 50 legegészségesebb étele

Dívány 2016. július 12., kedd 18:52

A Time magazin összegyűjtötte a világ 50 legegészségesebb ételét, ebben Alicia Romano dietetikus volt segítségükre. Az itt felsorolt ötven ételféleség nagy többsége különösebb nehézség nélkül beszerezhető, érdemes a bevásárlás során figyelni rájuk, és rendszeresen használni őket. A dietetikus mindegyikről elmondta, miért ajánlja őket, az ajánlások mellé pedig számos receptet is párosítottunk.

Jöjjön hát az ötvenes lista. 

Teszt: bolti körözöttek esete a hiányzó juhtúróval

Tuna Judit 2016. július 11., hétfő 15:23

Elöljáróban azt mondanánk, hogy tulajdonképpen elmennek ezek a bolti körözöttek, de egy jó házinak a nyomába sem ér egyik sem. Ha nem rest otthon körözöttet készíteni, biztosan jobbat eszik majd. 

A körözöttről általában

A körözött, liptói túró vagy liptauer, egy paprikával és köménnyel elkevert túrókrém. A körözött készíthető csak juhtúróból, vagy tehéntúróból és juhtúróból fele-fele arányban, de sokan vannak, akik csak tehéntúrót használnak. Pirospaprikát használnak a körözötthöz, amitől a krém narancssárga színűvé válik. Továbbá sót, borsot, hagymát és köménymagot adnak a juhtúróhoz. A hagymát apróra felvágják és a túróval eldolgozzák. Vannak, akik egy kis tejfölt is kevernek a krémhez. A körözöttet szendvicsen vagy kekszen tálalják. Forrás: Wikipédia

A körözötteket nem tudományos alapon vizsgáltuk, kanállal is kóstolgattuk és kentük friss kiflire is. A pontokat, állagra, ízre és illatra adtuk, a maximálisan elérhető pontszám 30 volt, ezt egy terméknek sem sikerült megközelítenie.

A helyzet az, hogy elég szűk sávban szóródnak a pontok, a nyertes és a vesztes között kevesebb, mint 8 pont különbség lett. 

Ez például egy körözött recept

Nálunk a legnagyobb kedvenc, ezt még nagymamámtól tanultam, kizárólag szlovák brinzából készítem, mert mi a jó erős juhtúrót szeretjük. A magyar juhtúrók sokkal lágyabbak és visszafogottabb az ízük is, de van, akinek ez jön be. 20 dkg juhtúrót keverjünk össze kb. 5 dkg vajjal és annyi tejföllel, hogy lágyan keverhető legyen (nagyjából fél doboz) és keverjük hozzá az apróra vágott lilahagymát. Ha jól kikevertük, (vagy kiköröztünk) tegyük hozzá az őrölt pirospaprikát (nem kell vele spórolni) és az egész köménymagot (ezzel sem). A körözött jellegzetes ízét a mustártól nyeri el, de ne tegyünk bele sokat, csak egy kávéskanállal. Még több kenyérre kenhető krém itt. És még annál is több szendvicskrém itt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: paleo töltött cukkini

Katucikonyha 2016. július 10., vasárnap 14:28

Annyira szeretem a cukkinit, hogy akár minden nap tudnék enni így nyáron. A kisebb, közepes darabokat kedvelem, ezek még nem szivacsosak, és van ízük. Könnyű, csirkés tölteléket kapott az étel, és persze egy kis olaszos beütést.

Tökéletes nyári ebéd vagy inkább vacsora, ha napközben túl meleg van a sütő bekapcsolásához. Plusz pont, hogy nem igényel köretet, így önmagában pedig kevés szénhidrátot tartalmaz, ráadásul még paleo is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeretne kicsit kalóriákon csodálkozni?

nemoszi 2016. július 9., szombat 14:39

A Calorie Brands Instagram-oldal pofonegyszerű dolgot művel: feltölt szép képeket ismert kajákról és a csomagoláson kicseréli a márkajelet az étel kalóriaértékére. Egyelőre nem túl sok fotót raktak ki, de máris 100 ezren követik az oldalt, úgy tűnik, ennyi embernek van szüksége némi támogatásra a fogyókúrájához, és nekik pont betalált, hogy a csirkedarabkák helyett 1440, a a Nutella helyett 4520 kalóriát, a Heineken helyett pedig 144 kalóriát látnak.

Valami vihart biztosan kavart az oldal, mert múlt héten még 27 fotó volt fönt, köztük például Whopper és Haribo, sőt Starbucks-os kép is, ezek mára eltűntek, és a képek száma 14-re esett. Ugyanez a jelenség a tmblr oldalt elkerülte, ott fent vannak az instáról már hiányzó képek is, itt nézheti meg őket.

Nézelődjön ön is az Instagramon, esetleg a több képes tmblr-en, vagy hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: málnás-mascarponés brownie

Piszke 2016. július 8., péntek 12:26

Dupla a málna és dupla a mascarpone: benn a tésztában és felül a krémben. Ennél sokkal többet nem kell is elmondani erről a brownie-ról. Elhagyható persze a krém és a friss málna, akkor marad egy krémes-selymes-csokis süti málnával megszórva – azt sem sokat kínálgatni.

DSC 0186
Fotó: Piszke

Ha mégis a brutálisabb verzió mellett döntünk, arra figyeljünk, hogy a kész, kihűlt brownie-ra hidegen kenjük a mascarponés krémet, ha pedig az egész sütit későbbre szánjuk, és ezért hűtőbe rakjuk, hagyjunk időt tálalás előtt, hogy a tészta kissé megmelegedjen, mivel a rengeteg vaj és csoki miatt a brownie tésztája a hűtés során megkeményedhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyár slágere: „Vienetta” házilag, fagyigép nélkül

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 7., csütörtök 20:24

A jól ismert jégkrémtortához hasonló, roppanós csokilapokkal turbózott parfétortát otthon is készíthetünk, és ehhez még fagyigépre sincs szükség. 

A parfétortánk alapja tulajdonképpen egy fehér csokiból készült hab (azaz mousse): a fehér csokis krémbe felvert tejszínhab kerül, ezt a habos állagot pedig zselatin hozzáadásával nagyon szépen tudjuk stabilizálni – így nem lesz jeges a kész parfétortánk.

A ropogós csokilapokon kívül – ha már meggyszezon van -  fűszeres meggyszemekkel dobtuk fel a fehér csokis alapot: az édesebb csokoládénak nagyon jól fog állni a savanykás meggy.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 nyári fetás recept, bikinidiétához is

Katucikonyha 2016. július 6., szerda 13:00

A feta igazi ízbomba, amit szívesen eszünk nyáron. Eléggé sós, és kitűnően párosítható zöldséggel, gyümölccsel, hússal, kuszkusszal, de egy levest vagy szendvicskrémet is fel tud dobni.

Én nagyon szeretem az erőteljesebb ízű, juhtejből készülő igazi fetát, de ha ön kevésbé, készítheti krémfehérből is a recepteket. Fetatesztünket ITT találja. 

A lenti receptek csaknem mindegyike jól passzol egy könnyebb, nyári diétába is, a feta kalóriatartalma viszonylag alacsony, viszont erős íze miatt nem is kell belőle túl sok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütiiskola retró: indiáner fánk

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 5., kedd 10:31

Régen a legtöbb cukrászdában megtalálható volt a tejszínhabbal töltött indiáner fánk. Még most is sokan szeretik-keresik, de mivel csak frissen az igazi, frissen felvert tejszínhabbal (nem pedig növényi cukrászhabokkal!) töltve, így érdemes akár otthon is nekilátni. Az alapja egyfajta piskóta, az úgynevezett indiáner felvert, amiből korongokat fogunk sütni.

A bevonáshoz klasszikusan kakaós fondantmasszát szoktak használni: ezzel vannak bevonva pl. a különböző minyonok, illetve az Eszterházy torta teteje is. Ilyen fondantmasszát kaphatunk készen főleg sütéssel foglalkozó webshopokban (általában Eszterházy fondant néven), de magunk is elkészíthetjük. A fondant helyett márthatjuk persze vajjal lágyított étcsokoládéba is az indiánereket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: érdemes laktózmentes sajtot venni?

Tuna Judit 2016. július 4., hétfő 14:59

Egyre több embert érint valamilyen táplálkozási allergia/érzékenység, ami miatt a bevásárláskor nem kerülhet akármi a kosárba. Ezért nemrég a gluténmentes kenyerek között kerestünk ehetőt, korábban kipróbáltuk a laktózmentes tejeket és a laktózmentes tejfölöket is. Most pedig a laktózmentes sajtok közül válogattunk.

A különbség csak annyi, hogy gluténérzékenyként kenyérből (és mindenből) muszáj a gluténmentes jelzéssel ellátottat megvenni, viszont egy laktózérzékenynek nem feltétlenül csak azt a sajtot szabad megvennie, amin rajta van a laktózmentes címke.

Valójában elég sok sajt "laktózmentes"

A helyzet az, hogy elég sokféle sajt megfelel a laktózmentes jelölés kritériumainak, az is, amin ezt nem jelöli külön plecsni. Ezek laktóztartalma nem haladja meg a törvényben meghatározott 0,1g /100g határértéket, és ezt minden esetben le is lehet olvasni a termék csomagolásáról a tápérték táblázatban.

A legnagyobb eséllyel ezek között talál ilyeneket: parmezán, ementáli, "hegyi típusú" keménysajtok (pl Gruyere vagy Comte), gouda, appenzeller, cheddar, és általában a keménysajtok.

Innen tudja, hogy laktózmentes a sajt

Amennyiben a sajt szénhidrát vagy cukor tartalma 0,1g /100g  vagy az alatti, akkor – mivel más cukrot, mint ami a tejben található tejcukor a termék nem tartalmazhat – biztosra veheti, hogy a sajt megfelel a laktózmentes termékekre vonatkozó előírásoknak. Forrás:laktozerzekeny.hu

A kifejezetten laktózmentesként árult sajtok laktózmentes tejből készülnek, vagy  a gyártás során vonják ki belőlük a laktózt, esetleg laktáz enzimet adnak hozzájuk, tehát ha nagyon biztosra akar menni, ezektől sem szeretnénk eltántorítani. Annyira nem, hogy erre a tesztre összevásároltunk egy csomó szeletelt laktózmentes plecsnis sajtot, hogy kiderítsük, melyikkel jár a legjobban. 

A teszten a sajtok mellé kenyeret ettünk, és kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a pontozásnál. A maximálisan elérhető pontszám 30 volt, egészen jó eredmények születtek, nem volt ehetetlen sajt a felhozatalban. 
 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új szakma született: a ZÖLDSÉGHENTES!

moana 2016. július 2., szombat 13:47

Az egészséges élet része, hogy az ember megfelelő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget is fogyaszt, de utóbbit valahogy sokan nem találják annyira étvágygerjesztőnek mint mondjuk egy szaftos steaket, és nem is szívesen kísérleteznek velük.

Ezen változtatna most a brit Sainsbury, és Amber Locke zöldségszakértő és művész (!) segítségével egy új szolgáltatást teszteltek június tizenhatodika és tizennyolcadika között a cég egyik londoni üzletében - ez a zöldséghentes.

A cél, hogy megmutassák a vásárlóknak, hányféleképpen lehet ételt készíteni a zöldségekből és hogy (szinte) minden részét fel lehet használni a növényeknek. 

A hivatalos sajtóközlemény szerint a brit háztartások kétharmadában ma már hetente legalább egyszer esznek vegetáriánus ételt, és a szénhidrátban gazdag köreteket (pl. tészták), egyre többen cserélik le valamilyen egészségesebb ételre, mondjuk cukkinitésztára. Igen, ilyen is van

"Már évek óta próbálom izgalmas módon felhasználni a zöldségeket, de tudom, hogy ez újdonság azok számára, akik a hagyományos módon készítik elő és el a cukkinit, a répát vagy a brokkolit. Szívesen mutatom meg másoknak, hogy milyen finomak a zöldségek, és mennyire szórakoztató módon lehet ételt készíteni belőlük, és ami a legfontosabb, hogyan lehet felhasználni azon részeiket, amikről nem is gondolnák, hogy ehetőek" - nyilatkozta Amber Locke, a Zöldséghentes. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: kókuszos-sárgabarackos morzsasüti

Piszke 2016. július 1., péntek 18:39

Sárgabarack, kókusz, vanília, citrom...igazi nyári ízkombináció, ami biztos, hogy nem okoz majd csalódást. Ezt a sütit ráadásul pontosan öt perc összeállítani, mivel csak morzsásítani kell a hozzávalókat, két részletben tepsibe rakni, közé pakolgatni a barackot, és már mehet is a sütőbe. 

DSC 0002
Fotó: Piszke

A vakáció egyik legjobb édessége ez, a  piruló kókusz és az édes barack, a ropogós morzsa és a lágy gyümölcstöltelék duplán szuper párosa!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a Balaton legjobb éttermei

Edicsek 2016. június 30., csütörtök 18:03

A Magyar Konyha idén is összegyűjtötte a Balaton legjobb éttermeit. A kalauz azoknak nagy segítség, akik kicsit már ráuntak a pizza-gyros-lángos menüsorra, és nem értik miért olyan jó hekkezni, vagyis tengeri halat enni a Balaton mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!

Katucikonyha 2016. június 30., csütörtök 08:13

Ha ön is szereti a sült krumplit, de kénytelen lemondani róla, mert egészségesebben szeretne étkezni, diétázik, aggasztja a bikiniszezon, netán imádja a zellert, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Nincs semmi különleges, drága alapanyag benne, csak szimpla zellergumó, amit bármelyik zöldségesnél be tud szerezni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szezonja van: 10 tuti recept málnaimádóknak

Katucikonyha 2016. június 29., szerda 09:24

Csodás idő van a málnának, kap vizet, sok-sok napsütést. Szóval akár magunk szüreteljük, akár a piacon vesszük, a lényeg, hogy most nagyon finom.

Gyorsan összeszedtük a kedvenc receptjeinket az egyszerű levestől, a sütés nélküli édességeken át a fagyiig. Válogasson kedvére! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Varázslat: fagyasszon meg egy üveg vizet 5 perc alatt

Dívány 2016. június 28., kedd 14:30

Van egy üveg vize, és csak öt perce arra, hogy jéggé fagyassza? Ne legyintsen rá, mert lehetséges. 

Az alábbi videón varázsütésre, de legalábbis egy erős fizikai behatásra a flakonban lévő víz pillanatok alatt jéggé fagy. Az érdekes fizikai reakció az iskolai kísérletek egyik favoritja, sőt otthon is könnyen megteremthetjük hozzá a feltételeket, és máris villoghatunk a gyerek előtt.

A kísérlet a gyakorlatban pedig akkor nyer értelmet, amikor a hőhullám kellős közepén, a reggeli rohanásban próbáljuk összeszedni magunkat és egyéb kapcsolódó részeinket a strandra, kiderül, hogy előző este elfelejtettünk vizet rakni a mélyhűtőbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: éljen, nincs ehetetlen Magnum-utánzat!

Tuna Judit 2016. június 27., hétfő 13:43

Régi álmunk vált valóra, amikor végre kipróbálhattuk a Magnum-utánzatokat,  és ezúttal kellemesen csalódtunk. Nem várt eredmények születtek, a kilenc termékből alig akadt olyan, amelyiket nem szívesen tennénk be a kosarunkba bevásárlásnál.

Pontozásnál döntő szempont volt a vaníliakrém és a csokoládé íze, illetve a jégkrém állaga, és ezúttal is kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk az értékelésnél. Nem tudományos alapon vizsgáltuk a termékeket, de azért az összetevőlistát mindenhol kigyűjtöttük, hátha valakinek eszébe jut erre gondolni miközben a fagylaltot tolja magába

A teszten 8 különböző utánzat - az egyik laktózmentes - és az eredeti Magnum szerepelt. A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, Nem is csigáznánk tovább a kedélyeket, mutatjuk az eredményeket:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: sajtos cukkinifelfújt muffinformában

Katucikonyha 2016. június 26., vasárnap 11:49

Gyorsan elkészülő étel, csupán néhány hozzávalóból. Ha régóta nem használta a muffinsütőjét, kapja elő, és készítse el benne ezt a nagyon egyszerű felfújtat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyári paradicsomos húsgombócok olasz stílusban

Katucikonyha 2016. június 25., szombat 12:50

Nem, nem a hagyományos verzió, bár én azért is oda vagyok, töltött paprikával. Ez olyan nyárias, olaszos. Van benne fokhagyma, bazsalikom, parmezán, mozzarella, a kedvenc alapanyagaim. Ugyan sütni kell, ezért ne 40 fokban kezdjen neki, de még bőven akadnak olyan napok, amikor nem kapunk hőgutát a lakásban.

A kész paradicsomszószos gombócokat eheti tésztával, de szerintem a legjobb egy ropogós kérgű, belül puha zsemlébe tömni. Próbálja ki Ön is, mi függők vagyunk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: ribizlis vajas piskóta

Piszke 2016. június 24., péntek 12:37

 A gyors és egyszerű süti ízének titka a vaj, amitől a piskóta gazdag, sűrűn morzsálódó lesz; a picit savanykás ribizli pedig ellensúlyozza az édességét, és igazi nyár eleji finomsággá varázsolja. A liszt szitálását ne hagyjuk ki, ez és a citromlé-sütőpor együttese teszi majd levegősebbé a tésztát. A cukormáz helyett mehet rá pici porcukor, és nem rontja el egy kis tejszínhab sem.

DSC 0101
Fotó: Piszke

Ha szívesen megnézne még néhány ribizlis süti receptet, ezeket is ajánljuk:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerű csokitorta az oviba - lépésről lépésre, képekben!

Katucikonyha 2016. június 21., kedd 12:33

Kolléganőnk utánajárt, milyen feltételekkel vihetünk házi készítésű süteményt a bölcsibe, oviba, iskolába. Ennek kapcsán megmutatom az én favorit csokitortámat, amit minden gyerek szeret, egyszerű elkészíteni, és valójában csoki sincs benne. Lépésről lépésre haladva ön is látni fogja, hogy nem is olyan nehéz megsütni azt a szülinapi tortát, az elkészítése nem tart órákig. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbb és finomabb, mint a nagyüzemi társai. 

csokitorta1
Fotó: Katuci

Előre szólok, a bevezető rész hosszú lesz, de abban van a titok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idézzen kedvenc zenészétől, és ingyen ihat kávét!

etelka 2016. június 20., hétfő 21:12

A frissen megnyílt Szamos kávézó kávéval – mi mással – köszönti a Zene ünnepét. Ezért június 21-én ingyen adják a kávét azoknak, akik kedvenc zeneszövegüket átadják az ott dolgozóknak. Az V. kerületi üzletben nem csak presszóra váltható be a szöveg, hanem ristretto, cortado, cappucino, flat white, latte és americano is kérhető. Ha nem tudná melyik melyik, itt elolvashatja. Ne felejtse el, a kávé már nem minősül rákkeltőnek, ráadásul van egy csomó jó tulajdonsága is. 

13406892 1814485142096763 1760846444842932660 n.png
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés