7 finomság, amire nem ismernénk rá a vadonban

Jópár olyan dolgot fogyasztunk napi rendszerességgel, melyet többnyire folyékony vagy négyszögletű formában képzelünk el, holott sokan ezek közül teljesen más formában látnak napvilágot, vagy épp kifejezetten meglepő helyekről származnak. A következő gyűjtésben 7 ilyen élelmiszerrel ismerkedhetünk meg közelebbről!

1. A csoki eredetileg fehér

A csoki a kakaófa gyümölcseiből érkezik hozzánk. A kakaóbabok hüvelyei fehér színűek, amikor leszedik őket, és több mint egy hét erjedésre van szükségük, hogy barnába öltözzenek. 

2. Az ananász két évig készül

Az ananászok méretes, hegyes levelek között érnek a földön. Igen, a FÖLDÖN!!! Minden egyes növény 2 évig dolgozik egy darab érett ananászon.

3. A fahéj egy fa kérge

A fahéj a fahéjfa belső kérgéből származik. A fahéjfák közel 20 méteresre is megnőhetnek. Igen, a fahéj esetében tulajdonképp kérget eszünk...

4. A földimogyoró hüvelyes

A legtöbb diófélével ellentétben a földimogyoró a föld alatt terem. Tulajdonképpen nem is dióféle, hanem hüvelyes, mint a bab, a lencse, vagy a zöldbab.

5. A bors kúszónövény

A borsgyerekek kúszónövény gyümölcseiként kezdik, csak szárítás után veszik fel a borsszem formát.

6. A kávé egy gyümölcs magja

A kávébab valamelyik kávécserje gyümölcsének magjaként indul útjára. A kávébabokat előbb kiszárítják, majd pörkölésnek esnek áldozatul.

7. A sáfrány egy virág bibéje

A sáfrány a világ legdrágább fűszere. A fűszert kézzel bányásszák ki a virágokból, amelyek mindössze 3 apró szállal képesek előállni fejenként. Ezeket aztán kiszárítják, és fűszerezésre használják

Oszd meg másokkal is!
Mustra