Amikor már nem lehet egy csésze kávéval több, ezzel a keksszel van még esély arra, hogy hozzájussunk legalább a kávéfogyasztás illúziójához. Inkább felnőttes süti: nem túl édes, jól átjárja a kávé aromája és a csokival együtt átsegíthet a késő délutáni holtponton, ráadásul pofonegyszerű összedobni is.
Piszke
Hozzávalók: (16-18 darabhoz)
10 dkg vaj
6 dkg cukor
10 dkg liszt
2 gr finomra őrölt kávé
csipet fahéj
10 dkg étcsokoládé
5 dkg durvára vágott dió vagy más csonthéjas
- A vajat és a cukrot habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, kévét és a fahéjat, kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk.
- Két centi vastag téglatestet formázunk a tésztából, és folpackban 30 percre a hűtőbe rakjuk.
- Éles késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 180 fokon 12-14 percig sütjük.
- Az összetördelt csokit a mikróban 30 másodperces időközökkel, megkeverve felolvasztjuk, a kihűlt kekszek végét belemártjuk (óvatosan, mert törékenyek) és a csokis részt a durvára vágott dióval megszórjuk.