Ha már (végre) kifele haladunk a télből, jöjjön egy ilyen csupa napsütés keksz: az aszalt barack inkább már a nyarat idézi, a fehércsoki a lágy, édes puhaságot adja, a manduladarabok pedig kölcsönöznek némi ropogósságot a sütinek.
Piszke
Szokás szerint igazi pénteki expressz édesség: elkeverjük, kigolyóbisozzuk és már lehet is sütni.
Hozzávalók: (16-20 darab kekszhez)
10 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás
10 dkg liszt
fél kk. sütőpor
4+1 dkg fehércsokoládé, apró kockára vágva
5 dkg aszalt barack, kis kockára vágva
5 dkg durvára vágott mandula
Piszke
- A puha vajat a cukorral kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, jól elmixeljük, majd belekeverjük a sütőporral jól elkevert lisztet.
- Beleforgatjuk a 4 dekányi csokit, az aszalt barackot és a mandulát.
- A puha masszából nedves kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól távolabb rakosgatva 180 fokos sütőben 9-11 percig sütjük, míg a szélei aranybarnák lesznek.
- A tepsin hűtjük ki, a maradék fehércsokit mikróban óvatosan felolvasztjuk, és áthúzzuk vele a kekszeket.