ALAPKONYHA

Miért van minden űrhajósnál csípős szósz?

2017. január 7., szombat 18:56

Az ételek íze furcsává válik az űrben. Ez azért van, mert a mikrogavitáció különös módon hat az emberi testre. A folyadék a fejbe áramlik, vértolulást és orrdugulást okozva. Emiatt az ételek íze megváltozik, az ízek intenzitása lecsökken. Mi a megoldás tehát? A csípős szósz.

Az asztronauták a Nemzetközi Űrállomásról jelentették, hogy nagyon kívánják a csípős szószt és más csípős ételeket. A csípős ugyanis kitisztítja az orrjáratokat, segít a szaglás, ízlelés, légzés elősegítésében. Plusz felélénkíti a szájban található háromosztatú idegeket, ami azt eredményezi, hogy akkor is érezzük az ízeket, ha eldugult az orr. Szóval arra az esetre, ha űrutazásra készül, vagy csak szeretne megszabadulni az orrdugulástól, ne felejtsen el magához ragadni némi csípős szószt!

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés