ALAPKONYHA

Bulikaja: sajtos mártogatós tortillához

2016. december 30., péntek 16:31

Szóval vannak azok a bizonyos üveges sajtszószok, amikbe belemárthatjuk a kis tortilla chipseket. Ilyet néhány perc munkával otthon is készíthet, ez pedig garantáltan nem fog semmiféle műanyag vackot vagy színezéket tartalmazni.

A megmaradt sajtkrémet újra felmelegítve ismét folyóssá teheti, vagy hidegen kenyérre is kenheti. 

Hozzávalók

15 dkg vörös cheddar
12,5 dkg mascarpone
1 dl creme fraiche (a lidlben már kapható, de akár tejfölre is cserélheti)
fűszerek ízlés szerint (chili, füstölt paprika, újhagyma, snidling…)

  1. A cheddart lereszeljük, és egy mikrózható tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a krémsajtot, a fűszereket és a creme faiche-t (a tejfölhöz hasonlít, de nem savanyú, tejföllel helyettesítheti).
  3. A tálat 4-5 percre mikróba tesszük, közben kétszer-háromszor átkeverjük. Addig melegítjük, míg egybeolvad, és folyóssá válik.
  4. Azonnal tálalhatjuk is tortilla chips-szel.
  5. A maradék szószt felmelegítve újra mártogathatja is! 

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés