ALAPKONYHA

Bulikaja: sajtos mártogatós tortillához

2016. december 30., péntek 16:31

Szóval vannak azok a bizonyos üveges sajtszószok, amikbe belemárthatjuk a kis tortilla chipseket. Ilyet néhány perc munkával otthon is készíthet, ez pedig garantáltan nem fog semmiféle műanyag vackot vagy színezéket tartalmazni.

A megmaradt sajtkrémet újra felmelegítve ismét folyóssá teheti, vagy hidegen kenyérre is kenheti. 

Hozzávalók

15 dkg vörös cheddar
12,5 dkg mascarpone
1 dl creme fraiche (a lidlben már kapható, de akár tejfölre is cserélheti)
fűszerek ízlés szerint (chili, füstölt paprika, újhagyma, snidling…)

  1. A cheddart lereszeljük, és egy mikrózható tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a krémsajtot, a fűszereket és a creme faiche-t (a tejfölhöz hasonlít, de nem savanyú, tejföllel helyettesítheti).
  3. A tálat 4-5 percre mikróba tesszük, közben kétszer-háromszor átkeverjük. Addig melegítjük, míg egybeolvad, és folyóssá válik.
  4. Azonnal tálalhatjuk is tortilla chips-szel.
  5. A maradék szószt felmelegítve újra mártogathatja is! 

OnGo beszámolók

Hirdetés