Itt ihat igazán jó forró csokit Budapesten!

A forró csoki pont olyan mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó, ha rossz... Forró csokit szinte bárhol lehet kapni, ám nagy része a felhozatalnak por, jó esetben dr.Oetker vagy LaFesta, rossz esetben valamilyen noname. Számos csalódás ért már a témában, úgyhogy jöjjenek a helyek, ahol garantáltan a csokoládét olvasztják fel, és nem bohóckodnak a porokkal. 

Ahoy! - Papnövelde utca / Lázár utca

Belga csoki, frissen olvasztva - kell ennél több a boldogsághoz? Naná, hogy nem! Tej- ét- vagy fehér csokiból, tejjel vagy növényi tejekkel, számos ízben. A csokoládé belga, a hely magyar. Lehet bele kérni gyümölcsöt, lehet vadulni az ízekkel, van  könnyített verzió odafigyelősöknek, és extra cukros szerotonin növelésre vágyóknak. 

#ahoybudapest **

A photo posted by Vivien Albertina (@vivienalbertina) on

Azték Choxolat - Károly körút 

A Belváros szívében, a Károly körút egyik házának udvarában bújik meg az Azték, amely Budapest első igazi csokizója volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de az Azték maradt. A forró csoki kakaóból és olvasztott csokiból készül, tartanak bio és fair trade termékeket, meg mindenféle finomat, amihez köze van a csokoládénak. Manapság már nem hely egy hely, ha nincs legalább vegán vagy paleo termékük, itt is vannak természetesen.

Budapest -3 °C #hotchocolate #chocolatecaliente #bonbons #aztekchoxolat

A photo posted by @sz.gyongyi on

Damniczki - Hercegprímás utca

Nem klasszikus csokoládézó, de ez jó hír, ha olyannal menne, aki inkább a kávékat kultiválja. A cukrászda ugyanis leigazolta nemrég Gyuricza Brigittát, aki külföldi versenyeken bírálja a többieket, és finoman szólva is jól ért a kávéhoz, de forró csokiban is erős. Calebaut csokoládét használnak, illetve fehércsokiban a  Dulcey csoki pasztillát kedvelik, melyet termelői tejjel finomítanak. Aki pedig a kávé és a csoki helyett valami mást kóstolna, az csapjon le a forró limonádékra, melyek közt van répás, vagy csipkebogyós-tárkonyos is, de nem kell megijedni, vannak visszafogottabb változatok is. 

  

Noir Chocobar - Hegedű utca

Sokatmondó név, nem is titkolják, hogy itt a csokoládé van a a középpontban. Ez így is van, 2005 óta készítik itt a csokikat. Azt vallják, a jó forró csoki legalább 50 százalékos csokoládé tartalommal bír, és több mint 100 félét készítenek. Mi azt valljuk, a legjobb a legegyszerűbb, de jó a narancsos, kardamomos, narancsos-szegfűszeges, gyümölcsös, fehér, fekete, tarka is, itt pedig van választék. 

Madal Café - Hollán Ernő utca /Ferenciek tere

Mi elsősorban a kávéik miatt vagyunk rajongóik, de ahol Szántó Tiborral adják el a forró csokikat, ott baj nem lehet. 2013-ban nyitottak, isteni újhullámos kávékat főznek, nem ütnek agyon, ha belecsempészik az ember egy kis cukrot a kávéba, és még forró csokit is tartanak. Ja, isteni sütik is vannak. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra