ALAPKONYHA

Itt ihat igazán jó forró csokit Budapesten!

2016. december 25., vasárnap 19:09

A forró csoki pont olyan mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó, ha rossz... Forró csokit szinte bárhol lehet kapni, ám nagy része a felhozatalnak por, jó esetben dr.Oetker vagy LaFesta, rossz esetben valamilyen noname. Számos csalódás ért már a témában, úgyhogy jöjjenek a helyek, ahol garantáltan a csokoládét olvasztják fel, és nem bohóckodnak a porokkal. 

Ahoy! - Papnövelde utca / Lázár utca

Belga csoki, frissen olvasztva - kell ennél több a boldogsághoz? Naná, hogy nem! Tej- ét- vagy fehér csokiból, tejjel vagy növényi tejekkel, számos ízben. A csokoládé belga, a hely magyar. Lehet bele kérni gyümölcsöt, lehet vadulni az ízekkel, van  könnyített verzió odafigyelősöknek, és extra cukros szerotonin növelésre vágyóknak. 

#ahoybudapest **

A photo posted by Vivien Albertina (@vivienalbertina) on

Azték Choxolat - Károly körút 

A Belváros szívében, a Károly körút egyik házának udvarában bújik meg az Azték, amely Budapest első igazi csokizója volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de az Azték maradt. A forró csoki kakaóból és olvasztott csokiból készül, tartanak bio és fair trade termékeket, meg mindenféle finomat, amihez köze van a csokoládénak. Manapság már nem hely egy hely, ha nincs legalább vegán vagy paleo termékük, itt is vannak természetesen.

Budapest -3 °C #hotchocolate #chocolatecaliente #bonbons #aztekchoxolat

A photo posted by @sz.gyongyi on

Damniczki - Hercegprímás utca

Nem klasszikus csokoládézó, de ez jó hír, ha olyannal menne, aki inkább a kávékat kultiválja. A cukrászda ugyanis leigazolta nemrég Gyuricza Brigittát, aki külföldi versenyeken bírálja a többieket, és finoman szólva is jól ért a kávéhoz, de forró csokiban is erős. Calebaut csokoládét használnak, illetve fehércsokiban a  Dulcey csoki pasztillát kedvelik, melyet termelői tejjel finomítanak. Aki pedig a kávé és a csoki helyett valami mást kóstolna, az csapjon le a forró limonádékra, melyek közt van répás, vagy csipkebogyós-tárkonyos is, de nem kell megijedni, vannak visszafogottabb változatok is. 

  

Noir Chocobar - Hegedű utca

Sokatmondó név, nem is titkolják, hogy itt a csokoládé van a a középpontban. Ez így is van, 2005 óta készítik itt a csokikat. Azt vallják, a jó forró csoki legalább 50 százalékos csokoládé tartalommal bír, és több mint 100 félét készítenek. Mi azt valljuk, a legjobb a legegyszerűbb, de jó a narancsos, kardamomos, narancsos-szegfűszeges, gyümölcsös, fehér, fekete, tarka is, itt pedig van választék. 

Madal Café - Hollán Ernő utca /Ferenciek tere

Mi elsősorban a kávéik miatt vagyunk rajongóik, de ahol Szántó Tiborral adják el a forró csokikat, ott baj nem lehet. 2013-ban nyitottak, isteni újhullámos kávékat főznek, nem ütnek agyon, ha belecsempészik az ember egy kis cukrot a kávéba, és még forró csokit is tartanak. Ja, isteni sütik is vannak. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés