ALAPKONYHA

Pénteki süti: karácsonyi expressz aprósütik

2016. december 23., péntek 12:30

Ha valaki nem rajong a mézeskalácsért, vagy nincs ideje cuki formákkal bíbelődni - főleg nem egy nappal az ünnep előtt -,  az írókázásról nem is szólva, annak ezek a kiflicskék az ideálisak. A fűszerkeveréktől megvan a karácsonyi stílus, mivel nincs benne méz, nem kell izgulni, megpuhul-e egyáltalán valamikor, a vajtól omlós. 

DSC 0253
Fotó: Piszke

Mi kellhet még? Esetleg le lehet cserélni a porcukros mázat egy kis étcsokisra!

Hozzávalók: (kb. 25 darabhoz)

15 dkg liszt
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 kk. sütőpor
8 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás sárgája

3 ek. porcukor
citromlé

DSC 0249
Fotó: Piszke
  1. A lisztet, a fűszerkeveréket és a sütőport elkeverjük.
  2. A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzámixeljük a tojássárgáját, majd a száraz hozzávalókkal összegyúrjuk.
  3. A tésztát elfelezzük, két, kb. 15 centis rúddá nyútjuk.
  4. 20 percre hűtőbe rakjuk, majd kb. egy centis darabokra vágjuk, amiket kisujjnyi rúddá nyújtunk, meghajlítjuk, a végét csúcsosra formázzuk.
  5. Egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  6. A porcukrot kevés citromlével tejfölsűrűségűvé keverjük, csíkozva a kiflikre csorgatjuk.

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés