ALAPKONYHA

Expressz karácsony: diós füstölt pisztrángkrém

2016. december 21., szerda 11:06

Ennél kevés egyszerűbb előétel akad, öt perc munkával elkészíthető, és egyetlen komolyabb bevásárolnivaló van hozzá, a füstölt pisztrángfilé. Készíthetjük füstölt lazaccal is, ha a pisztráng nem tetszik, vagy nem beszerezhető. (Füstölt pisztrángot és lazacot egyre több hiper-szuper árul, köztük legjobb áron a német láncok, a felvágottaspult környékén kell keresni)

diós füstölt pisztráng-krém
diós füstölt pisztráng-krém
Fotó: Piszke

Ha egy kevés energiát fektetünk még a tálalásba is, igazán ünnepi és különleges előételt tehetünk a karácsonyi vacsoraasztalra vagy a vendégeink elé az ünnepek alatt.

Hozzávalók: (4 személyre)

10 dkg füstölt pisztrángfilé
4 dkg vaj
6 dkg tejföl
4 dkg dió
4 tk. aprított friss petrezselyemzöld
pár tekerésnyi frissen őrölt bors
4 kk. citromlé.

  1. A diót durvára vágjuk, a pisztrángfilét villával összetörjük és minden hozzávalóval elkeverjük.
  2. Pirítóssal vagy rozskenyérrel tálaljuk.

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés