Michelin csillagos fitneszkaja lehet az új őrület

Több mint három éve dolgozik séfként a Michelin csillagos Costes-ben Palágyi Eszter, aki a Magyar Konyha Online-nak adott interjúban mesélt legújabb projektjéről, amelyben edzőkkel és dietetikusokkal együttműködve születtek meg a különleges fogások.

A heti öt ételből álló prémium kategóriás fitnesz ételsor egy budapesti fitneszteremlánc számára készült. Az ötletgazda, Palágyi Eszter állítja, a menü egyszerre fogja képviselni a fine diningot és a mindennapi, otthoni étkezést. „Alkalmaztunk benne sous vide technológiát, és persze kiváló minőségű alapanyagokból dolgoztunk, de otthon megmelegíthető ételekről van szó” – teszi hozzá.

Az újfajta menüben szerepel thai csirkeleves és tonhalas tésztasaláta is, a desszertek között pedig banánmuffin karamellizált szósszal.

shutterstock 103955048

Minden helyettesíthető

A séf szerint kevés zsírral, glutén- és cukormentesen igen változatos és egyben finom ételek készíthetők. Tej helyett például mandulatejet, rizstejet és kókusztejet használtak, a búzalisztet rizslisztre és kókuszlisztre cserélték, a cukrot pedig nyírfacukorral, illetve mézzel pótolták. A hagyományos asztali só is kikerült az étrendből, helyette jódozott sót, emellett szőlőmagolajat és tökmagolajat használtak az ételkészítés során.

Oszd meg másokkal is!
Mustra