Főzéssel segít Jamie Oliver az olasz földrengés károsultjainak

Augusztus 24-én hajnalban 6,2-es erősségű földrengés volt Olaszországban. A tésztájáról híres Amatrice városát érintette legsúlyosabban a katasztrófa, ahol csaknem a város fele megsemmisült. Az áldozatok száma a legfrissebb hírek szerint már 267 főre emelkedett, 400 embert ápolnak kórházban és rengeteg embernek veszett oda mindene. Jamie Oliver étteremlánca tésztával segít a rászorulókon, a kezdeményezéshez azóta a világ több pontjáról is csatlakoztak séfek. 

A híres angol sztárszakács, Jamie Oliver csütörtök délután tette közzé felhívását, miszerint a Jamie's Italian angol egységeiben étlapra kerül a a híres Pasta Amatriciana spagetti és minden eladott spagetti után két fontot, vagyis kb 720 forintot a a Nemzetközi Vöröskeresztnek adományoznak, hogy segítsék a mentést, az átmeneti szállások és sátrak felállítását, a sérültek kezelését, valamint az étel, ital és ruhaadományok biztosítását a katasztrófát szenvedett emberek számára. 

A felhíváshoz más séfek is csatlakoztak világszerte, erre szólít fel minden étterem tulajdonost a sztárséf és gasztrobloggerek is, illetve egyre több étterem jelzi világszerte, hogy az amatriciana tészta vagy pizza bevételének egy részét a térség megsegítésére küldik. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra