Pénteki süti: nutellás-epres tekercs

Búcsúztassuk az eperszezont egy ütős nutellás-epres sütivel, mert a nutella még soha, semmilyen süteményt nem rontott el. 

DSC 0110
Piszke

Itt ráadásul duplázunk, mert kerül belőle a piskótatésztába is, és bár nem látható, de ízre nagyon is érezhető a könnyű krém alatt megbújó vékony nutellaréteg is, ami sütés után kerül a tekercsbe.

Hozzávalók:

a piskótához

4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 dkg kakaó
4 gr sütőpor
8 dkg (szobahőmérsékletű) nutella

a krémhez:

25 dkg mascarpone
4 dkg porcukor
2 ek nutella
25 dkg apróbb szemű eper
kevés kakaó

DSC 0105
Piszke
  1. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral és a kézi mixer legmagasabb fokozatán 6-8 perc alatt sűrű habos, világos krémmé keverjük. A végén hozzámixeljük a puha nutellát.
  2. Rászitáljuk a lisztet, kakaót és a sütőport, és óvatosan homogén masszává forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt, 20×30-as tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
  4. A tepsiből egy másik sütőpapírra ( vagy egy tiszta konyharuhára borítjuk) és a hosszabbik oldal felől feltekerjük. (De választhatjuk a rövidebb oldalt is, ekkor nagyobb átmérőjű tekercsünk lesz és majd vékonyabb szeleteket vágunk belőle…)
  5. A mascarponét a cukorral néhány percig habosítjuk, hűtőbe rakjuk, az epret megmossuk, negyedeljük.
  6. Miután a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük nutellával, majd a krém 4/5 részével. Kirakjuk a negyedelt eperrel (párat szép szemet a díszítéshez félrerakunk), feltekerjük.
  7. Fél órát fagyasztjuk, majd a maradék krémmel kívülről vékonyan áthúzzuk, rászitálunk pici kakaót, és fél eprekkel díszítjük.
  8. Mindig hűtőből tálaljuk.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek