Belgiumban föld alatt szállítják a sört a belvárosba

Xavier Vanneste családja több generáció óta sörfőzéssel foglalkozik, ő pedig nemrég korszakalkotó ötlettel állt elő. Vanneste 2010-ben költöztette ki a Bruges központjában található, De Halve Maan nevű sörfőzdéjéhez tartozó palackozóüzemét a városon kívülre, a dolgok pedig azóta csak egyre rosszabbra fordultak. A sörözők ellátása miatt a kamionoknak naponta kellett keresztülvágniuk a városon, ami nemcsak az ott élőket és a turistákat, de őt is zavarta. Éppen ezért alternatív megoldáson gondolkodott, az ötletelés végén pedig kiderült: egy földalatti vezetéken keresztül szállítják majd a sört a belvárosból az üzembe, írja a Wall Street Journal.

GettyImages-525491791
Godong / Europress / Getty

A pénzt kalapozással gyűjtötték össze, amire az adományozók megtérülő befektetésként is tekinthettek: pár száz eurós hozzájárulásért cserébe például egész életen át tartó ingyen sört kaphatnak cserébe.

Amint elkészül, a kicsivel több mint három kilométeres csőrendszer 5600 liter sört lesz képes szállítani nagyjából 20 km/órás sebességgel. Átlagosan közel két méterrel a föld alatt halad majd a vezeték, de akadnak olyan részei is, ahol ez 30 lesz. Extra kemény polietilénből készül, így lehetetlen lesz illegálisan megcsapolni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek