Nagyikonyha sorozatunk újabb receptje a mátrai borzaska, ami után lesz ugyan egy kis olajszag, de vigasztaljon, hogy egyben letudjuk a húst és a köretet.
Katuci
Kiadós, olcsó recept, hétvégére éppen jó.
Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli karajszelet
3 tojás
3 evőkanál liszt + egy kevés
3 nagy krumpli
só, bors,
fokhagyma
olaj
fokhagymás tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz
- A krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet.
- A hússzeleteket átmossuk, megtöröljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat bedörzsöljük egy félbevágott fokhagymagerezddel, sózzuk és borsozzuk.
- A reszelt krumplihoz adjuk a tojást és kb. két evőkanál lisztet. Simára keverjük.
- A karajszeleteket lisztbe forgatjuk, majd mehet a masszába. Rányomkodjuk a krumplis réteget.
- Az olajat felmelegítjük, de ne legyen túl forró, elég közepes lángon sütnünk a húst, hogy teljesen átsüljön, de ne égjen meg.
- Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. Mellé elég egy kis savanyúság vagy saláta.
Katuci