Egyen lapkasajt módra csomagolt csokoládét!

A csokoládés – pontosabban milkás Philadelphia krémsajt után – azt hittük már nem lesz durvább, de aztán jött a cadbury-s változat, amin szintén csodálkoztunk egy darabig. Bár meg kell hagyni, a csokis sajtkrém egyáltalán nem rossz, sőt, kifejezetten finom, de, hogy ez az új japán csoda mennyire gusztusos, azt döntse el ön. 

CC bord
shop.bourbon.jp

És, hogy mi ez? Hát ez a szeletelt csokoládé, amit egy mozdulattal olvaszthat bele a pirítósba, palacsintába, a piskótatekercsbe, sőt, pogácsa/kekszszaggatóval akár formákat is kivághat belőle a szerencsés japán háziasszony.

Kívánatos a csokoládé, ami úgy néz ki, mint egy szelet ömlesztett sajt?

Sokan elképednek amikor ezt a csokoládét meglátják, pedig nincs is benne semmi különös. Egy japán cég, a Bourbon fejlesztette ki ezt a sajtnak álcázott csokoládélapot, ami első ránézésre borzasztó különösen néz ki és egyáltalán nem bizalomgerjesztő. Ráadásul arra nagyon kíváncsiak lennénk, hogy hány százalékban tartalmaz ez a valami csokoládét és, hogy mik a további összetevői, mert szerintünk túl sok természetes dolog nem lehet benne. Mindenesetre megkönnyíti a reggeli? rutint, amikor őrült gyorsasággal kell rákenni a csokoládékrémet a kenyérre, ezt csak rá kell dobni és kész is a reggeli. Sőt, akár kicsit megmikrózhatja is - fokozva az élményeket -, hogy jól ráolvadjon a csoki a kenyérre.

Díszítőelemnek viszont zseniális és jópofa alakzatokban kivágva, már nem is tűnik olyan visszataszítónak a lapra szeletelt csokoládé. Egyébként van egy tippünk: ha nagyon vékony, igazi csokoládéra vágyik, a Lindtnek vagy egy olyan változata, ami lehelet vékony és kicsivel kisebb, mint a szeletelt sajt, Belgiumban kenyérre teszik, hasonlóan az itt bemutatott műcsokoládéhoz, vagy kávéba tördelik. Ét-, és tejcsokolád formájában is kapható, sőt, már narancsos verzió is van. De ha mégis inkább a japán csokoládé kerítette hatalmába, rendelje meg online, egy csomagban 5 lap csokoládé van és egyelőre csak nagyobb mennyiségben lehet megrendelni az édességet. A 60 lap csokoládéért, 3240 japán jent, azaz körülbelül 7600 forintot kell kiperkálni. 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra