Így egyen szusit japán tökéletességgel

Japánban a szusi sokkal több, mint egy finom étel — sokkal inkább egy művészeti forma. Szóval ha önnek eddig a szusi kis falatkákat jelentett hínárba burkolva, amit szójaszószba kell tunkolni és wasabival megspékelni, akkor vegyen egy pillantást a következő grafikán, melyet az oszakai Swissotel Nankai készített.  

A hasznos infógrafikát a szálloda vendégeinek készítették, akik még nem ismerkedtek meg — vagy nem sajátították el a japán konyha egyik leghíresebb ételének, a szusinak minden csínját-bínját. Többek között az is kiderül, hogy nigirit csak úgy szabad enni, hogy a húsos fele kerüljön először a szájba, illetve ennek a részének kell érintkeznie egy kevés szójaszósszal is, plusz nem szabad lerázogatni a „felesleges” szójaszószt a szusiról. Jó hírünk van azoknak, akiknek nagy kihívás a pálcikával való étkezés, mert kézzel szusizni teljesen lefogadható. Hurrá! Nézegesse meg a japán etikettet szusi evésre, rengeteg tippet kap, illetve a különböző szusi-fajtákkal is megismerkedhet.

A „sushi” szó savanyút jelent, általában ez egy falatka, nyers halból és enyhén ecetes rizsből , de manapság nagy divatját éli a vegetáriánus és vegán változat is. Makinak hívják a kis tekercseket: amikor belecsavarják a rizsbe a húst és szárított, préselt hínárral, vagy algával fogják össze, illetve létezik még a nigiri, ezt a legegyszerűbb elkészíteni, mert itt csak rá van helyezve a rizsre a hús, vagy a zöldség.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra