Dunakavicson és rántott izéken él a magyar

A FoodNetwork TV csatorna a TÁRKI Társadalomkutatási Intézettel közösen azt vizsgálta, hogy milyen ételek keltenek nosztalgiát a magyar emberek körében, és mit fogyasztanak a leggyakrabban. A kérdések között a legkedveltebb ételek mellett keresték a legnosztalgikusabb édességet is, és azt is megkérdezték, hogy kinek mi volt a kedvence a menzán. 

A reprezentatív minta alapján az édességek esetében a megkérdezettek 79 százaléka említette a Dunakavicsot, de a Piros Mogyoróst is 77 százalék emelte ki, míg a harmadik a macskanyelv lett, amelyet az emberek kicsit több, mint háromnegyede említett, főleg azért mert ezeket még ma is be lehet szerezni a boltokban. A Négercsók és a Zizi a középmezőnyben végzett, de sokan a citromos joghurt habra vagy a pezsgőporra (Limó!) is szívesen emlékeznek.

Foodnetwork

A főételek között a menza kategóriában a piskóta csokiöntettel volt a favorit, de a lekvárosbukta és az betűtésztás paradicsomleves is előkelő helyen végzett, míg legkevésbé a grízes tésztával vagy a paradicsomos káposztával szeretnek nosztalgiázni.

Felnőttként pedig a megkérdezettek többsége a magyar konyhát preferálja, abból is a rántott ételek  az abszolút befutók, ezekből majdnem mindenki eszik havonta egyszer, de sokan szeretik a csirkepaprikást, a túrós csuszát vagy a rakott krumplit is. 

Foodnetwork
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek