Túrófelfújt erdei gyümölcsös szósszal

Ötvös Zsuzsanna

Habkönnyű túrófelfújt, amely akár még diétásítható is, ha a cukrot valamilyen alternatív édesítőre cseréljük. Lisztből csak minimális mennyiséget tartalmaz, de azt akár keményítővel is ki lehet váltani. Nagyon könnyed és frissítő desszert a sok citromhéjtól és a savanykás erdei gyümölcsös szósztól. Az erdei gyümölcsös szósz helyett bármilyen lekvárt is használhatunk kicsit megmelegítve.

Hozzávalók 4 adaghoz:

- 300 g túró

- 2 tojás

- 60 g nádcukor

- 30 g olvasztott vaj

- 2 ek. liszt

- egy kezeletlen citrom héja

- egy rúd vanília

- kb. 150-200 g vegyes erdei gyümölcs (áfonya, ribizli, szeder stb.; lehet fagyasztott is)

- kb. 2 ek. méz

 

1. A túrót, a tojások sárgáját, a cukor felét, az olvasztott vajat, a lisztet, a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait botmixerrel összedolgozzuk.

2. A tojásfehérjéket a cukor másik felével együtt habbá verjük. A habot két részletben óvatosan a túrós masszához keverjük.

3. Négy kicsi szufléformát kivajazunk, majd ezekben elosztjuk a túrós masszát. 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Akkor van készen, amikor már láthatóan megemelkedett és a teteje már kicsi színt kapott.

4. Az erdei gyümölcsöt a mézzel együtt melegíteni kezdjük, és kb. a felére beforraljuk. A szószt langyosra hűtjük. Érdemes előre elkészíteni.

5. A kész szuflék tetejére rákanalazzuk az erdei gyümölcsös szószt. Langyosan a legfinomabb!

Oszd meg másokkal is!
Mustra