Magyar édességek nyertek gasztronómiai Oscar-díjat

A Great Taste Awards döntőjét nemes egyszerűséggel csak a gasztronómia Oscar-díjaként szokták számon tartani, ahol a több mint 400 tagú zsűri szavazatai alapján dől el, kik a legjobbak. Nagyjából úgy kell ezt elképzelni, mint az éttermek Michelin-csillagait, itt is ugyanúgy csillagokkal értékelik a teljesítményt. Idén több magyar cég is kapott elismerést: a tízezer jelentkező közül három magyart értékeltek két csillagra, és öt termék nyert egy-egy csillagot. 

Két csillagot három magyar termék is kapott az összesen 597 helyezett közül, akiket a tízezer jelentkezőből választottak ki.   A Sweetic csokoládé manufaktúra zölddiós pralinéja mellett két csillagot kapott a Zurg & Fabric Kft citromos-fahéjas fehércsokija is. Ők már egyébként az Academy Of Chocolate díjátadón is nyertek, csakúgy mint a ChocoMe Kft, akik most a tonkababos és mandulás rafinée édességükért kaptak két csillagot a zsűritől. 

Egy csillagot 2382 versenyző vihetett haza, Szántó Tibor csokoládéja mellett a Donum Terrae tökmagolaja és tökmagkréme is kapott egy csillagot. A Sweetic másik terméke, a Matcha pariléné is kapott egy egy csillagot és a Lapos Csokoládé Kft pisztácia trüffelje is gazdagodott egy csillaggal. 

Stockfresh
Oszd meg másokkal is!
Mustra