Így szeletelje a dinnyét, ha jót akar magának

Mielőtt elfogyasztanánk a jól behűtött, lédús gyümölcsöt, két nehézséggel is meg kell küzdenünk: az egyik a hazaszállítás (vö. jobb a dinnyét megenni, mint hazacipelni), a másik pedig a szakszerű felszeletelés. A dinnye felvágására több módszer is létezik, van, aki a mosolyalakot preferálja, mások a körcikkre esküsznek. Mi pedig találtunk egy videót, ami teljességgel átértelmezi a műfajt, és valódi homlokra csapós élményt nyújt. Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe!

A dinnyét a videóban a hagymához hasonlóan vágják fel: először félbe, hogy talpa legyen, amin stabilan megáll, majd hosszában és keresztben is felszeletelik. Így hosszú, de pont elég széles dinnyecsíkokat kapunk, amelyet a héjánál megfogva tudunk egyszerűen és kulturáltan elfogyasztani. Vagy legalább is a kulturálthoz hasonlóan, mert hát azért így is csöpög, de nincsen rózsa tövis nélkül, ugye.

Természetesen kipróbáltam, és a dolog működik.  Egy dologra kell odafigyelni: ha nagyobb dinnyét veszünk mint a leghosszabb késünk pengéje, vágás közben fordítgatni kell a gyümölcsöt, de még így is sokkal flottabbul ment a dolog, mint előtte bármilyen más módszerrel. Nem beszélve az eredményről, ami tényleg nagyon felhasználóbarát lett.   

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra