Kedvenc italaink kánikula idején

Odakint tikkasztó a hőség, és mi másra sem vágyunk, mint hogy felhajtsunk egy jó nagy pohár hűsítőt. Összeszedtünk hát egy csokorra való ötletet, hogy mivel hűtse le magát a kánikulában. 

Ízesített víz

Talán az egyik legjobb választás lehet. A víz a legfontosabb folyadék, amit be kell vinnünk a szervezetünkbe, de nem kell feltétlenül unalmasnak és ízetlennek lennie. A cukrot mindenképpen hagyjuk el belőle, a plusz kalória nem hiányzik, viszont ízesíthetjük bátran!

A zöldfűszer-gyümölcs kombinációk a kedvenceim. Eper-bazsalikom, menta-citrom, citromfű-málna, lime-gyömbér-menta, uborka és még sorolhatnánk. Csak bele kell dobálnunk a kancsóba, mehet mellé jégkocka, és sok víz. Olyan kevés macera van vele, hogy ezért tényleg nem érdemes méregdrágán ízesített vizet vennie, ráadásul látványnak sem utolsó.

víz
Katuci

Ízesítse a jégkockát is! A jégbe is nyugodtan tehetünk gyümölcsöt, sőt gyümölcspüréket, fűszereket is, igazán frissítő lesz, ahogy beleolvad az italunkba.

Jegeskávé

A kánikulában alapvetően inkább ajánlják a teát, főleg a zöld- vagy herbateát, de a napi kávéról sem kell lemondanunk. Ha nagyon menővé akarja varázsolni a kávéját, főzzön le egy adag hosszúkávét, hígítsa meg kicsit, és töltse jégkockatartóba. Nem csak jól mutat majd a kávéban, de igazi koffeinbomba is lesz. Sőt, dobhatja egyenesen egy nagy pohár hideg/jeges tejbe, és máris kész a legigazibb jegeskávé.

shutterstock 116212006

Hűsítő alkoholos italok

Egy kis esti koktélozásnál nincs is jobb a teraszon. Ebben az összefoglalónkban összegyűjtöttük a nyolc kedvenc alkoholos italunkat az uborkás sangriától a Blue curaçaoig. Bár kánikuában óvatosan kell bánni az alkohollal, este, főleg long-drinkek formájában azért már beleférhet, hiszen ha ügyesek vagyunk, a pohárban már benne van az alkohol mellé szükséges védőhatású plusz folyadék. Még kellemesebbé tehető a másnap reggel, ha a másnaposság ellen szükséges plusz c vitamint is tartalmazza az ital.

shutterstock 130200737

Alkoholmentes frissítők

Mivel az alkoholos italokat inkább estére tartogatjuk, itt talál öt további frissítőt, amit napközben is iszogathat, akár a munkahelyén is. Az uborka juice akár még reggelinek is belefér, de a többit is érdemes kipróbálni, csupa olyan hozzávaló, ami segít a testnek, ha odakint nagy a hőség.

Steiner Kristóf három vegén koktélja

Steiner Kristók is megosztotta velünk három nagyon finom koktélreceptjét, köztük a nyavalyás fattyúét is. Válogasson kedvére, mindegyik isteni, de ezek nem azok a tipikus laza limonádék, van bennünk anyag bőven. Mi szóltunk!

Házi szörpök

Ha van a kamrában, vagy még elég hűvös a lakás, készítsen házi szörpöket. Íme a tökéletes bodzaszörp és a kihagyhatatlan eperszörp receptje is. Nagy kancsó, kevés szörp, sok víz, sok jég, arany élet!

Eperszörp1
Ötvös Zsuzsanna

Hűsítő italok tesztjei:

Volt már jó néhány olyan vaktesztünk is, ahol nyári italokat próbáltunk ki, érdemes lehet ezeket is végigböngészni, és a legközelebbi vásárlásnál már biztosra mehet.

Tavaly teszteltük a cidereket, az eredményt itt olvashatja.

Belga söröket is teszteltünk már, ha sörözne.  

Természetesen a kólateszt sem maradhatott ki.

Ha már kóla volt, akkor persze a fantát is teszteltük.

Itt találja a 100%-os narancslevek tesztjét. Itt pedig a frissen préseltekét.

A multivitaminok is megmérettettek a vakteszten. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra