Teszt: nem létezik rossz croissant!

El tudja képzelni milyen érzés reggel nyugodtan leülni egy meleg, ropogós croissant-nal, kávéval, hideg frissen narancslével, és nyugodtan megreggelizni? Nos, mi ehelyett reggelente rohanunk, és útközben próbáljuk beiktatni a reggelit, vagy csak mikor már beértünk az irodába.

Viszont egyre több kollega állítja, hogy igenis lehet otthon franciás hangulatot teremteni, mert a boltok saját sütésű croissant-jai szuperek. Úgyhogy a teszt reggelén útba ejtettük a hiper-, és szupermarketeket, és mindenhol feltankoltunk pár croissant. A szerkesztőségben eddig a Lidlös és az Aldis volt a favorit, aztán jött ez a teszt...

A croissant-okat semmilyen tudományos módszer alapján nem vizsgáltuk, a legfinomabbat viszont nagyon szerettük volna megtalálni. Összesen hétfajtát kóstoltunk, tulajdonképpen mindegyik nagyon finom volt és ismételten jól szórakoztunk, egyikünk sem öklendezett, utálkozott. Egy kakukktojást is betettem a vajasak közé, egy teljesen natúr változatot, sajnos ez jól alul maradt. 

MG 6785

A maximálisan elérhető pontszám a 30 volt, a mezőny nagyon erős volt, alig akadt olyan termék amelyik ne 20 fölött végzett volna.

Többen, a munkatársak közül felvillanyozódtak, hogy croissant lesz terítéken és meg voltak róla győződve, hogy száz közül is felismernék kedvencüket. Aztán ez lett belőle: „Csúnyán elbuktam a kedvencek felismerésében” „Simán azt hittem az egyikre, hogy az a kedvencem, aztán meg nem.”

Utolsó helyezett: Tesco vajas croissant, 19 pont

A tescós croissant volt az egyetlen - a kakukktojáson kívül - amelyiknek nem sikerült átlépnie a húszas ponthatárt. Tulajdonképpen finomnak finom, csak van ezen kívül sokkal finomabb is. 

MG 6792

„Kinézetre elég nyomorult. Meg van égve és nem finom. Olyan, mint mikor a gofrit otthon odaégetjük, csak a mi gofrink legalább finom.” „Finom, bár nincs vajíze, de ez is bármikor jó lenne reggelire.” „Kicsit nekem édeskés, olyan kalácsszerű. Miért kell MINDENT cukrozni? „Kicsit égettebb, mint az előzőek, de finom.” „Nem annyira omlós, tömörebb és elég vajíze van, olyan csúszósan vajas. Jaj!”

Ötödik helyezett: Aldi vajas croissant, 21 pont

A hőn szeretett aldis is csak az utolsó előtti helyre tudott becsúszni, alig egy ponttal kapott kevesebbet, mint a másik nagy szerkesztőségi kedvenc, a Lidl péksüteménye. Így vagy úgy, mostantól új kedvencek vannak. 

MG 6790
„Jellegtelen, nincs jó íze, túl száraz.” „Nagyon felfújtnak néz ki és baromira törik. Olyan mintha diós mellékíze lenne. Nem mintha baj lenne ez egyébként.” „Ez is finom, végre egy jó teszt!” „Foszlós, finom, pont mint az egyes (Sparos - a szerk.).” „Az állaga elég menő, de sajnos az íze már nem az. Nem édes, de van valami fura mellékíze ami egyáltalán nem ízlik.

Negyedik helyezett: Lidl vajas croissant, 22 pont

Nagyon finom a Lidl croissant-ja is, kevésbé érződik ki belőle a vaj íze és fura módon mindenkinek kiérzett belőle valami egyedi ízt, mint: vanília, fahéj, szegfűszeg. Édesebb termék a többinél, ne ebből készítse a sonkás szendvicset. 

MG 6791
„Mintha valami aroma lenne benne (vanilia?).” „Szép fényes, és pont elégg sült. Viszont édes. Olyan, mint amiben lekvárnak vagy kókusznak kellene jönni a következő harapás után.” „Kevésbé domináns a vajíz, viszont remek az állag, olyan kiegyensúlyozott az egész, nagyon tetszik.” „Kicsit szárazabb és íze sincs annyira. A sötétebb szín miatt nekem egészségesebbnek tűnik, mert kevésbé tűnik búzalisztesnek. Tudom, hülyeség.” „Nekem túl édes.” „Na, ez karácsonyi croissant: fahéjas és szegfűszeges, komolyan. De ha ezek nem is, valami tuti, amitől karácsonyi íze lesz.”

Bronzérmes, Auchan vajas croissant, 23 pont

Az Auchan croissant-ja sokkal töményebb, mint a többi a kóstolón és a vajjal sem fukarkodtak, ettől függetlenül ez az ízvilág eléggé bejött a kollégáknak. 

MG 6795

„Szép fényes, és azt hiszem ez hasonlít a legjobban a vajas croissant-hoz. Csak egy egészen kicsi sajtos mellékíze van.” „Ez egy picikét kevésbé ropog, és nem is annyira könnyű, mint a többi.” „Az íze tésztásabb, mint a többinek a mezőnyben, de finom!” „Ránézésre erre azt hittem, hogy ez az ALDI-LIDL kedvenceim valamelyike, de nem ismertem rájuk. Túl sűrű, egyébként finom.” „Nagyon vajas, nekem túl vajas. Édes és omlós a tésztája, jól ropog.”

Ezüstérmes: Spar vajas croissant, 25,5 pont

Ha igazán jó croissant-t ropogtatna, kóstolja meg a sparost, ami alig fél ponttal csúszott le az aranyéremről! Enyhén vajas, nagyon jó az állaga és mivel tömör a tésztája, laktat is. Nem csoda, hogy csak a második üzletben találtunk belőle, az elsőben már el is fogyott az aznapi adag.

MG 6787

„Teljesen jó, nincs nagyon erősen vajas íze, kicsit mintha sajtot éreznék benne.” „Finom, kellemes vajas íze van, jó az állaga, tök korrekt.” „Kicsit vajas, könnyű és finom. Aldi-Lidl a kedvencem, egyiküket felismertem benne. (Megnéztem a csomagolást a teszt után, elbuktam).” „Nagyon finom, omlós a tésztája, jó az állaga nagyon.” „Tömör, lágyan vajas, nem édes és finom. Az állaga kiváló és az íze is.”

Aranyérmes: Penny Market vajas croissant, 26 pont

Ez volt az egyetlen olyan croissant amelyiket sikerült meleg állapotában a kosarunkba tenni, pedig mindegyiket azonos időben vásároltuk. Azt nem tudom, hogy ez is közrejátszott-e abban, hogy első lett, de mindegy is, hiszen ez egy kiváló termék!

MG 6794
„Ez kimondottan vanilliás ízű. Jó lenne egyébként, csak nagyon törik.” „Ez is klassz, esküszöm, soha nem volt még ilyen jó teszt. Ezt is bármikor szívesen megvenném.” „Kicsit égett ízű, olyan "kormos".” „Nagyobb, mint az előzőek, ezért arra gondolok, hogy rossz lesz, de nagyon finom, nem az a felfújt vacak, aminek kinéz.” „Hát ez meg miért édes??” „Hmmmmmm!!! Nagyon omlós, elképesztően finom, egészen lágyan érezni csak rajta a vajat. Omlós, ropog, leesős a teteje törés közben, de ez jó. Reggel kakaóval tökéletes.”

Kakukktojás: Auchan sima croissant, 12 pont

Az Auchanban találtunk "nem vajas croissant"-t is, ami biztosan nagyon jó megoldás azoknak akik rühellik a vajat, csak hát a croissant-nak pont az a lényege, hogy vajas legyen. Nem is aratott nagy sikert, egy kollega szerette, a többiek viszont kifejezetten utálták. Pont az hiányzott belőle, ami egy igazi croissantba kell.

MG 6786
„Atomjaira hullik, és gyakorlatilag olyan mintha valami rossz rétest ennék.” „Uhh, megvan a mezőny szörnyszülöttje, de ez máshogy is nézett ki, ez valami rémes pálmazsíros borzalom, nem croissant, ahhoz semmi köze.” „Ez undorító, rosszul is néz ki, konkrétan OLAJÍZE van, ez hol vajas????”„ Ennek még az utóíze is szörnyű.” „Ránézésre is fura, és nagyon sós is.” „Felfújt, de mégis rágós tucatpékséges, az a fajta, amibe belerakják azokat a 3 centi vastag, elolvadni képtelen, szörnyedelmes sajtrudakat.” „Iszonyú jól ropog, tuti, hogy ez nem vajas, ami számomra jó hír. Egyáltalán nem édes, nagyon jó szendvicsalap lehet. Az igaz, hogy totál más, mint a többi, de ettől függetlenül nekem bejön.”
 
Termék neve Ár (Forint) Pont (max. 30) Itt vettük
Croissant, vajas 85 26 Penny Market
Croissant, vajas 99 25,5 Spar
Croissant, vajas 129 23 Auchan
Croissant, vajas 85 22 Lidl
Croissant, vajas 85 21 Aldi
Croissant, vajas 89 19 Tesco
Croissant, sima 99 12 Auchan
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek