Van olyan, aki nem szereti a sajttortát? Senki, csak épp egy klasszikus méretű tortától sokakat elriaszt a vízfürdőben történő hosszú időt igénylő sütés, a fél napon át tartó hűtés – nem is pénteki hadművelet. Ezek a kis mini tortácskák azonban sütéssel együtt 20 perc alatt készülnek el, az erkélyen vagy teraszon most egy óra alatt kihűlnek, és pont ugyanolyan finomak, mint az óriás (na jó, normál méretű) társaik.
Ha pedig valaki inkább a szögletes formák rajongója, annak itt egy házi barackdzsemmel turbózott sajttorta-kocka.
Hozzávalók: (12 darabhoz)
10 dkg zabkeksz
4 dkg vaj
25 dkg natúr krémsajt
1 egész tojás és 1tojás sárgája
fél rúd vanília
8 dkg cukor
1 ek.citromlé
1. A zabkekszet aprítógépben morzsásítjuk, elkeverjük a puha vajjal.
2. A muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal és elosztjuk bennük a morzsás keveréket, a forma aljára nyomkodjuk.
3. A krémsajtot a cukorral 2 percig mixeljük,majd fakanállal elkeverjük benne a citromlevet,a kikapart vaníliamagokat,a tojássárgáját, és az enyhén felvert egész tojást.
4. 175 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
5. Teljesen kihűtjük, a mini sajttorták tetejére tetszőleges dzsemet, lekvárt vagy más ízesítőt (nutella,karamellszósz stb.) kanalazunk. (Teljesen kihűlve a papírkapszli simán leszedhető a sütikről.)