Itt az új menőség: forralt sör

A Lengyelországban közkedvelt forralt sör a legtöbb magyar számára bizarrul hangozhat – így voltam ezzel én is, amikor Varsóban lehetőségem nyílt volna a kóstolásra. A hányinger környékezett a tudattól is. A terhességem alatt viszont némiképp változott az ízlésem, olyan dolgokat is megkívántam, aminek ízéről igazából fogalmam sem volt. Így történt, hogy otthon megfőztem életem első forralt sörét. És teljesen a szerelmese lettem. Ha tetszik a műfaj, sörleves receptünk már volt korábban, ezt télen forrón, pirítóssal tolják.

PB212875
kh

Hozzávalók:

  • fél liter sör
  • fél dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • két evőkanál porcukor 
  • fél dl rum (vagy rumaroma)
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  1. Felteszem a sört melegedni. 
  2. Közben kikeverem a tojás sárgáját a porcukorral.
  3. A tojásos porcukorhoz hozzáöntöm a tejszínt és a fűszereket. 
  4. Amikor a sör forrni kezd, folyamatos keverés közben lassan hozzáöntöm a tojásos keveréket. 
  5. Ismét felforralom, majd hozzáöntöm a rumot. 
  6. Forrón, egy kis fahéjjal megszórva a tetejét kínálom.

Igazi téli forróital, állítólag tea helyett tökéletes meghűlésre és az influenza tüneteinek kezelésére. A recept már több olyan barátnőmhöz eljutott, akik egyébként utálják a sört. Ebben a formában viszont nagyon ízletesnek találták. Egy jó könyv mellé ajánlom, vastag zokniban a fotelba fészkelve magunkat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek