Tepsiben sült petrezselymes újkrumpli

újkrumpli/vega/köret

Kezdjük a legegyszerűbbel. A petrezselymes krumpli és a tepsis krumpli találkozik ebben a szuperszimpla, ámde egyszerűségében nagyszerű receptben.

Hozzávalók 4 személy részére

• 1 kg újkrumpli
• 1 nagy csokor petrezselyem
• 3 ek olaj
1 tk finomítatlan tengeri só

A krumplit tisztítsd meg a héjától – elég, ha folyó víz alatt alaposan megdörzsölöd –, és vágd karikákra. Egy tepsi aljára önts 1 ek olajat, dobáld rá a krumplikarikákat, hintsd meg sóval, és locsold rá a maradék 2 ek olajat.

Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig, 2-3 alkalommal keverd át egy nagy fakanállal. Akkor jó, ha aranybarnák a krumpliszeletek, és néhány egészen ropogósra sült.

Vedd ki a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és ha kell, még egy kis sóval.

Oszd meg másokkal is!
Mustra