Az átcímkézett, átdarabolt hús súlyos fertőzést okozhat.
Megbetegíthet és akár halált is okozhat az a szalmonella-változat, amely az Ukrajnából érkező baromfihússal érkezett Európába.
Szakértők szerint ez a nyers hússal kapcsolatos szokás komoly veszélyt jelent az egészségedre.
Vannak olyan ételek, amelyek bármennyire kívánatosak is, jobb inkább elkerülni. Élelmiszer-biztonsági szakértők mondják el, mik ezek.
Ma már szinte minden sarkon találunk olyan helyet, ahol hozzájuthatunk kedvenc ízünkhöz, azonban nem mindegy, hol vesszük.
A nyers hal egészséges és veszélyes is lehet, attól függően, hogy ki és hogyan fogyasztja.
Az iskolaév végével sok olyan feladat vár a szülőkre, amit hajlamosak elfelejteni vagy elnapolni, pedig komoly fertőzések lehetnek a következményei.
Szakértővel jártunk utána, hogy bizonyos óvintézkedésekkel hogyan birkózzunk meg a veszélyekkel, melyeket kedvenc ételünk rejt magában.
A koszos, ritkán fertőtlenített mikróban a nyári melegben hemzseghetnek a baktériumok, szalmonellát is kaphatunk, ha nem tisztítjuk ki rendszeresen.
A fagyasztással tartósított élelmiszerek is elvesztik szavatosságukat. De tudod-e, mit mennyi ideig tarthatsz a hűtőszekrényben?