Ebből a zöldségből száz gramm ugyanannyi C-vitamint tartalmaz, mint két kiló alma.
Kultúrtörténeti jelentősége is figyelemre méltó.
Egy kutatás szerint a gyümölcs annyi C-vitamint tartalmaz, hogy már napi két szem fogyasztásával is kiválthatja a táplálékkiegészítők szedését.
A C-vitamin nem csupán az immunrendszerünket erősíti, hanem számos betegségtől és kellemetlen tünettől megvéd.
Az italt vitamintartalma miatt ajánlják megfázás ellen, de semmi nem támasztja alá, hogy valóban hatásos lenne.
Ennek a zöldségnek a zöldje gyakran a szemétben végzi, ami nagy kár, mivel valóságos vitaminbombának számít.
A csipkebogyó hatvanszor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és mindemellett számos egészségmegőrző előnye van még.
Bizonyos szempontból a héja még egészségesebb is, mint maga a gyümölcs.
A téli hónapok vitaminéhségét hatásosan csillapíthatjuk ezzel az ablakban is termő zöldséggel.
Mindössze három összetevő alkotja azt az ikonikus magyar éltelt, mely koleszterinszegény alapanyagainak köszönhetően kiváló diétás élelmiszer is.