Ezek a világ legcsodálatosabb fürdőszobái

Milyen lenne a várost felülről nézve lezuhanyozni a nap fáradtságát? Vagy a Karib tengert bámulva Vagy végtelen hegyeket. Gyere, álmodjunk fürdőkről! Álomfürdőkről, ahonnan álomkilátás nyílik!

Olyan jó néha eljátszani a gondolattal, milyen lenne egy kicsit másmilyen életet élni. És milyen lenne abban a másmilyen életben máshogyan lakni. Mondjuk milyen lenne egy 25 milliárd forintos lakásba hazamenni esténként? És milyen lenne csupa márvány között, a várost felülről nézve lezuhanyozni a nap fáradtságát? Vagy a Karib tengert bámulva. Vagy végtelen hegyeket. Gyere, álmodjunk fürdőkről!

1. New York, New York

Persze az én perspektívámból nézve a 25 milliárd forintos lakás léte is megfejthetetlen, de ettől még nagyon szívesen zuhanyoznám le magamról a nap fáradtságát egy ilyen minimál-márvány panorámás fürdőben - ami kis túlzással akkora, mint a leánylakásom, amiben tíz évig éltem. (A 762 négyzetméteres, 82 millió dolláros lakás alaprajza megtekinthető itt)

[PINTEREST] 59b642d50da1a

2. Hatvanadik emelet

De ha már nagyvárosi környezet, és panorámás zuhanyzás, a luxus-penthouse lakások bőven szolgálnak még látnivalóval, és 2-300 méter magasan már a belátás sem tűnik annyira aggasztó problémának, bár biztos vagyok benne, hogy van valami trükkös külső roló, amivel a többi felhőkarcoló hatvanadik emeletéről távcsővel kukkoló ferdéket is ki tudják szűrni a kiválasztott kevesek. Másmilyen élet, másmilyen problémák...

[PINTEREST] 59b64465e5e3c

3. Colorado, Aspen

Ha viszont maradunk az USA-ban, de átugrunk Aspenbe, ott mindjárt másmilyen panorámával találkozunk a fürdőszobában. A Bohlin Cywinski Jackson építésziroda által tervezett ház fő fürdőjében a tulaj a zuhany alól és a kádból is merenghet azon, vajon jönnek-e ma a tehenek. De ugyanezt az érzést elő lehetne állítani a somogyi dombvidéken is, mondjuk lehetne kötni pár kompromisszumot a szaniter-csaptelep vonalon, ha nem szeretnénk egy vadiúj autó árát költeni csak ezekre.

[PINTEREST] 59b64810abbf8

4. A megmentett ablak dícsérete

Megmaradjon az ablak a zuhany mellett? Vagy csak a baj lesz vele? Ezzel a kérdéssel szembesült az apartment therapy egyik szerzője, amikor a szülei úgy döntöttek, felújítják régi házuk fürdőszobáját. Össze is gyűjtött néhány képet, amivel szerette volna meggyőzni a szülőket, és az összes, ezen hezitáló olvasót, hogy a fürdőszobai ablak jó dolog, még akkor is, ha nem feltétlenül ennyire dicsőséges, mint ezen a képen. Ez a kilátás viszont simán lehetne akár egy budai társasház egyik ablaka is, és ha megnézzük a burkolatokat, az sem annyira spéci, ezt a hangulatot nem túl nagy büdzséből is hibátlanul le lehet másolni. #inspiráció

[PINTEREST] 59b64dfddfb2f

5. A csodálatos kivitelezés parkra nézve

Mi olyan különleges ezen a zuhanyon? Ha meg kéne építeni pontosan ugyanezt, a zuhanyfej lenne az, ami fából van. Ennél viszont sokkal fontosabb a kivitelezés eleganciája, az üvegfal láthatatlan tartószerkezete. Romantikus lehet itt zuhanyozni nap, mint nap, és bámulni az évszakok változását a parkunkban.  

[PINTEREST] 59b650465a985

6. Karib-tengeri kilátás

Mi lehetne megnyugtatóbb, mint kitárni az ablakot, és hallgatni a hullámok megnyugtató morajlását? Másik életünk tökéletes fürdőszobájának miért ne válasszunk olyat, ami a trópusokon, a nagy víz partján van? Ezt a fürdőt a Lee H. Skolnick Architecture építészcég álmodta meg nekünk, és egy három villából álló kis minikomplexum egyikében találjuk, a karib-tengeri Anguilla szigetén. 

[PINTEREST] 59b653ce0efe9

7. Csendes-óceáni panoráma

Vagy bámulnád inkább a naplementét a Csendes Óceán partján? Akkor áloméleted álomfürdőszobája talán Japánban van, két óra autóútnyira Tokio belvárosától. Persze csak akkor, ha szereted a minimált, és a minimált most úgy kell érteni, ahogy csak a japánok tudják. Igazi letisztultság egy zavaros nap után jöhet? Ezt a villát a Kiyonobu Nakagame Architects tervezte és építette ilyenre.

[PINTEREST] 59b6574cf2e23

8. A hegyek látványa

Az is elképzelhető, hogy a tökéletes nyugalom inkább a hegyek között vár minket, és felesleges csicsákkal nem tereli el a figyelmet a panorámáról. Itt aztán tényleg maximum egy drón leselkedhet az ablakon át. 

[PINTEREST] 59b6593d311d8

9. Házi dzsungel

Mit álmodjanak azok, akiket zavar a túl nagy nyitott tér a hatalmas fürdőszobai ablak előtt? Például házidzsungelt. Itt aztán tutira senki nem fog megzavarni az esti/reggeli relaxálásban, és áloméletemben a növények is maguktól élnek és virulnak örökké, ugyanilyen gyönyörűen.

[PINTEREST] 59b65b0713a0c

Melyik fürdőszobát kéred? Álmodozunk, nyugodtan választhatsz többet is!

A másik életem tökéletes fürdőszobája

A Lasselsberger-Knauf tanácsai hidegburkoláshoz

A gyorskötésű anyagok, mint például a betonjavítók, az aljzatkiegyenlítők vagy a burkolatragasztók használatával időt spórolhatunk, és csökkenthetjük a kivitelezés idejét. Nem mindegy, hogy egy frissen ragasztott burkolat mikor lesz járható: csak másnap vagy már a ragasztás után pár órával. Utóbbi esetben ugyanis még aznap folytatódhat a munka, ami így akár napokkal rövidíthető.

Nem mindenki tudja, hogy a meglévő burkolatra is lehet burkolni, amivel szintén időt lehet megtakarítani, hiszen így nem kell visszabontani, és a sittel sem kell bajlódni. Ha ezt csináljuk, tartsuk szem előtt, hogy ez a burkolati réteg vastagságának növekedésével jár, vagyis előtte vizsgáljuk meg, hogy el fog-e férni minden az adott helyiségben, és az ajtót ki lehet-e majd nyitni a megemelkedett padló miatt.

A hidegburkolás előkészítésére nagy figyelmet kell fordítani, mert a nem megfelelő minőségű, nem megfelelően előkészített felületről könnyebben és gyorsabban leválik a rátett réteg, például akkor, ha porózus, zsíros vagy piszkos. Az alapfelületre kerülő anyag esetén biztosítani kell a tapadást, ennek speciális esete a tapadóhíd, amit betonfelületeknél vagy csempére történő csemperagasztásnál érdemes használni.

Végezetül fontos észben tartani, hogy a vízszigetelés teszi igazán tartóssá a burkolatokat. Beltérben megakadályozza az alsóbb rétegek tönkremenetelét, ázását, kültérben pedig meggátolja, hogy a víz bejusson a szerkezetbe, mert télen megfagy, és az ilyenkor bekövetkező térfogati tágulás következtében szétrepeszt mindent.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek