Lopjon konyhaötletet az Instagramról!

Konyhát készül felújítani és nincs ötlete? Szerencsére az Instagram mindenki rendelkezésére áll, ha tudni szeretné, épp merre is halad a konyhatrend. A most összeszedett válogatásunkból ugyan elsősorban az derült ki, hogy az ideális konyha legalább harminc négyzetméteres és olyan steril, mint egy fogorvosi rendelő, de azért jó ötleteket így is lehet találni. Szemezgessen kedvére!

Egy jó konyha szolgáljon ki minden főzési igényt, legyen kényelmes, praktikus és szép. Nagyjából mindenki ezt szeretné, de létezik világ az Ikea konyhatervezőjén túl is, bár magunktól senkit nem beszélnénk le, hogy azzal próbálkozzon. Ha tervezgetni akar, akkor ajánljuk viszont a Houzz.com oldalát, ahol regisztrálás után megtervezheti álmai konyháját (is). Most viszont nézzük a legfrissebb Instagramos gyűjtést, ki milyen konyhát csináltat 2017-ben magának! 

Rögtön az első konyha, amibe belefutottunk, egy fürdőszoba volt. Jó, csak viccelünk persze, de esküszöm, első ránézésre pont úgy néz ki, mint egy fürdőszoba, amikor keveri a vintage-t a teljes letisztultsággal. Szóval ez tényleg egy konyha, annak is egy kisebb szelete, de ki ne mosogatna szívesen egy olyan mosogatóban, ami inkább tűnik elképesztően menő fürdőszobának?

Úgy fest, 2017-ben nem is lehet egy konyha igazán trendi, ha nem lóg ki kábé 10 centire a mosogatótál a konyhabútorból... Persze, ha van elég hely, hogy az ember ne ütközzön úton-útfélen bele, akkor ezzel sincs nagy baj.

Ha igazán divatos konyhát akar, akkor bizony kuporgatni kell, mert az Insta legmenőbb konyhái minimum harminc négyzetméteresek. És igen, kilóg a mosogató a munkaalapból mindnél, ha csak pár centire is. Na jó, de mennyire szépek már, nem?

Inkább ebédlő, semmint konyha, de muszáj volt megmutatnunk, milyen lenne az élet, ha az embernek tényleg 30-50 négyzetméter konyha állna a rendelkezésére. Hát, körülbelül ilyen. Mondjuk ehhez a konyhához bizonyára már szakács is jár, kizárt, hogy ezt a maga két kezével takarítja a tulajdonos...

A skandinávok értik a módját, bár nemigen tudom elképzelni, hogy ebben a konyhában, hogyan lehet felszeletelni akár egy kiló kenyeret is – annyira steril, hogy műteni lehetne a villanytűzhelyen. No, de simán el tudom képzelni, hogy a skandinávok nem is esznek már, csak űrkajákat, sőt az is biztos, hogy kellemesebb a molekuláris gasztronómiának ilyen környezeteben megszületnie...

Az Instagram jelenleg legkedveltebb konyhái valamiért mind fehérek, de azért találtunk egy másképpen letisztult konyhát is. Itt a világítással tették izgalmassá az amúgy nem túl nagy helyiséget, más kérdés, hogy ilyen sötétben nem nagyon állnék neki hagymát szeletelni... Viszont egy romantikus vacsorához tényleg nem kell ennél több!

Szerencsére azért gondolnak az egyedülállókra is konyhakészítéskor. Ez a sötét színű megoldás igazán nem foglal sok helyet, és ha az ember nem akar szuvidálni, vagy nem veszi túl komolyan ezt az egész főzés dolgot, akkor minden igényt ki is elégít.

Az, hogy a teret milyen sokféleképpen lehet felosztani, egy konyhánál is nagyon fontos kérdés, példaként megmutatjuk ezt a (szintén) fehér kompozíciót, még ha a praktikusságával kapcsolatban vannak is kétségeink. Mindenesetre, ha nagy konyhát szeretnénk, és nincs már helyünk ebédlőnek, akkor ketten, nagyon óvatosan talán meg lehet vacsorázni, de azért gondolják át, mielőtt ezt a megoldást ebédlőnek választják...

Az is előfordulhat, hogy helyünk van, csak kedvünk nincs konyhát gyártani – no, akkor remek megoldás ez a konyhafal a nappaliban. Ezt a megoldást azonban tényleg csak akkor válassza, ha még a kávéját sem maga főzi, ugyanis a kávéfőző hülyén nézne ki a pulton. Vagy ha rendmániás, és soha semmit nem hagy elől... Esetleg ha két konyhát tervez, és ez csak az egyik...

Élőfal, sőt élőlámpa a konyhába! Egy újabb teljesen letisztult alkotás, amitől a zöldben érezheti magát! Remek ötlet, és ha nem lenne amúgy is poloskainvázió, nem jönne a tavasz és lenne máris minden tele hangyával, na meg, ha hinnék benne, hogy folyamatos karbantartás nélkül is ilyen zöld marad a fal, nos, akkor talán be is vállalnám. És ön?

Végül, de nem utolsó sorban egy igazi csemege a színek kedvelőinek. Nekem ez is túl sötétnek tűnik, lehet, mégse véletlen ez a fehér konyha dolog – de bizos sokaknak lenne ez az álmuk. A konyha mérete is ideálisnak tűnik, és így is lehet valami a nappali része, különösen a felső polcok tetszenek. Az azonban fontos, hogy ha színes konyhát (sőt, ha nagyon karakteres színű BÁRMIT) szeretne, akkor nagyon gondolja meg, milyen színeket választ, mert jó esetben utána legalább tíz évig nézni fogja...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek